G4Media.ro

Ministrul de Interne din Suedia: Susținem intrarea în Schengen pentru Croația, România…

Sursa foto: Pixabay / Laura Åkerblom

Ministrul de Interne din Suedia: Susținem intrarea în Schengen pentru Croația, România și Bulgaria

Gunnar Strommer, ministrul de Interne al Suediei, a declarat joi la Bruxelles, la intrarea în Consiliul JAI, că va vota pentru aderarea la Schengen a celor trei țări candidate – Croația, România și Bulgaria.

”Sunt gata să votăm pentru Croația, România și Bulgaria în Schengen. Cred că e în interesul comun al UE, cele trei țări îndeplinesc toate criteriile necesare pentru a fi parte din Schengen”, a spus oficialul suedez la intrarea în sediul Consiliului UE din Bruxelles.

Întrebat ce anume a determinat Suedia să adopte această poziție politică, ministrul Strommer a spus că ”evaluările făcute de Comisia Europeană au fost suficiente și suntem siguri că aceasta e calea de urmat”.

Reamintim că subiectul extinderii Schengen a fost o temă internă importantă, iar poziția guvernului s-a clarificat în urmă cu o săptămână, după un vot într-o comisie-cheie din Parlament.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. La radio RFI s-a mentionat ca Suedia nu voteaza pentru ca de la 1 ianuarie va detine presedintia UE si asa este regula. Prin urmare oare cum este in realitate

  2. Trebuie pastrata cutuma:ori toate 3 ori niciuna!!!restul e smecherie!