G4Media.ro

Ministrul de Interne, despre protecția României în caz de cutremur: ”Fiecare judeţ…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul de Interne, despre protecția României în caz de cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane, cu personal specializat, pregătit să intervină în orice moment”/ ”Analizăm posibilitatea de a oferi sprijin Siriei”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat miercuri, în şedinţa de Guvern, că în privinţa protecţiei la cutremur în România, fiecare judeţ din ţară deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane, cu personal specializat Ro-USAR, certificat, astfel echipele medicale SMURD sunt pregătite în orice moment, transmite News.ro.

Ministrul s-a referit în şedinţa de Guvern la situaţia protecţiei la cutremure în ţara noastră.

 • ”Vă informez că fiecare judeţ din ţară deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane, cu personal specializat Ro-USAR, certificat, astfel echipele medicale SMURD sunt pregătite în orice moment”, a spus Bode.

Referitor la ajutorul acordat Turciei în urma cutremurului de luni, el a arătat că ”România este prima ţară din Uniunea Europeană care a ajuns în zona puternic afectată de seria de cutremure”.

Lucian Bode a afirmat că a fost păstrată legătura cu autorităţile turce, solicitările de sprijin din partea lor au continuat şi în urma discuţiilor cu ei, prioritare sunt echipele de căutare şi salvare, astfel că în ceea ce priveşte numărul salvatorilor trimişi în sprijin, ajutorul român trimis în Turcia s-a dublat, al doilea modul însumând 58 de salvatori.

 • ”Dată fiind situaţia extrem de dificilă din Turcia, s-au trimis astăzi, cu sprijinul MApN, echipamente care vor asigura buna organizare. Toată această mobilizare rapidă de forţe ne arată (..) stabilitatea unui sistem naţional de urgenţă, unul puternic, consolidat în timp, cu mult efort şi cu mult sacrificiu. Totodată, timpul minim de răspuns evidenţiază în aceste zile şi arată importanţa deţinerii unui sistem de urgenţă integrat, care răspunde rapid la nevoile cetăţenilor. Prin fondurile europene accesate de structurile de coordonare ale DSU, de aproape un miliard de euro, pentru echipamente, autospeciale de intervenţie, avioane, elicoptere dar şi implicarea în module de pregătire a personalului, iată că ţara noastră este mai pregătită în a face faţă acestor situaţii de de urgenţă majoră”, a arătat Bode.

El a precizat că echipa de salvatori români a reuşit în mod integrat să salveze până în acest moment trei persoane de sub dărâmături, iar acţiunile grele continuă.

 • ”Analizăm posibilitatea de a oferi sprijin Siriei, o ţară de asemenea greu încercată de acest dezastru, deja solicitările au venit pe Mecanismul european şi sunt în procesare şi România va fi parte şi din acest sprijin”, a mai spus Bode.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Cat mai dureaza aceasta analiza?

 2. Cat dureaza aceasta ana.liza?

 3. Cu ghilimelele de rigoare ești ” penibil ” nenea Bode.

 4. Liderii care rad prea mult sa fie sanctionati pentru “impact emotional negativ”, multa lume sufera, de unde atatea zambete de 33 de ani incoace?

 5. Deci Nea Bode 41 judete × 25 persoane =1025 persoane pregatite sa intervina la nivel national. Astia 1025 ajung la interventie intre minim 3 ore si 10-12 ore. Deci Nea Bode consideri ca suntem pregatiti! INCOMPETENTULE…

 6. 25 de oameni pe județ?! Ar trebui 25 de oameni pe cartier, pe sat, pe bloc, nu pe județ! Va dați seama ce pot face 25 de oameni într-un judet cu 300.000 de locuitori la un cutremur când totul este dezastru în jur?

  • 25 de oameni pot salva 5 cincimi dintr-un om pe zi.
   Probabilitatea sa ma salveze tocmai pe mine tinde la 0 comparand cu numarul de locuitori. Deci cel mai bine ma salvez singura. Ma interesez in ce bloc stau si daca e rezistent la cutremur. Daca nu, ma mut.

 7. Sa ne ferească Dumnezeu de o așa urgie ca cea din Turcia sau cea din ’77. Cine iese sa salveze oame ii? În ’77 au stat în stradă zeci de mii de muncitori scoși din uzine,soldați în termen ,angajați din Armata,muncitorii care lucrau în tara în construcții la diverse șantiere…Mobilizarea acestor zeci de mi de salvatori a fost făcută într o noapte…Dimineața erau lângă ruine…Cine o sa caute printre ruine într un ipotetic dezastru în zilele de acum ? Sfârșesc cu zile…Auzi la el echipe de 25 de persoane…În ’77 , dimineața de 4 martie n a găsit o clădire în picioare într un oraș din sud,mai încet cu lauda ministrule.

 8. Ce bine, ES Min de Int Dr LB pleaca în Siria sa acorde sprijin! Sase, Bashar!!!!!
  Sper sa aiba multa treaba si sa adaste acolo cât mai mult.

 9. Domnul doctor Bode ne prosteste? ! Sau el este… 25 persoane oe judet este o gluma proasta… ca si ….

 10. Bode asta seamana cu un alt personaj sinistru, care imediat dupa Colectiv zicea ca „avem tot ce ne trebuie in spitalele din tara”, si au murit aia pe capete de la infectii si alte alea. Sau poate am inteles eu gresit , si omu a vrut sa zica ca are doua containere pregatite pentru el si 25 de persoane in caz ca i se cutremura scaunu.