G4Media.ro

Ministrul de Finanțe Câciu anunță că eventuale creșteri de taxe și eliminarea…

sursa foto: Pexels/ Nataliya Vaitkevich

Ministrul de Finanțe Câciu anunță că eventuale creșteri de taxe și eliminarea unor facilități fiscale vor fi decise cel mai devreme în 2024

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că eventuale ajustări de taxe, impozite sau eliminarea unor facilităţi pentru anumite sectoare nu vor fi decise mai devreme de 2024, urmând ca implementarea acestor măsuri să se producă în anii 2025-2026, acolo unde sunt „distorsiuni economice create de sistemul fiscal”, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă pentru anul 2024 sunt avute în vedere noi creşteri de taxe şi eliminări ale facilităţilor fiscale pentru anumite sectoare.

„Eu v-am spus destul de clar şi am fost destul de clar că în 2023 şi în 2024 o ajustare masivă nu va mai avea loc, jalonul din PNRR spunându-ne ce am avut de făcut până în 2023. Pe de altă parte, tot în PNRR se prevede ca până în 2026, după analiza regimului fiscal, să intrăm pe o serie de ajustări. Din punctul meu de vedere, acest lucru va fi făcut, dar vă vom anunţa după deciziile coaliţiei, dar nu mai devreme de 2024. O să vedeţi la momentul în care începem această dezbatere şi implementarea să se facă în 2025, 2026 pe anumite zone. Acolo unde, pentru că se pune întotdeauna un subiect ca şi cum ar fi un subiect care-i defavorizează pe unii sau pe alţii, acolo unde sunt distorsiuni economice create de sistemul fiscal”, a declarat Adrian Câciu, citat de Agerpres.

Reamintim că în 2023 au intrat în vigoare o serie de măsuri fiscale prin care au crescut taxele pentru anumite microîntreprinderi și au fost eliminate o serie de facilități fiscale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trebuie mărite drastic taxele sa poată plăti pensiile speciale 0,85% din PIB și care din 2014 se vor dubla aproape la 1,4% din PIB (conf. BNR).
    A spus și Ciolacu azi ca Germania plătește mai multe taxe pe muncă deci taxați sclavii care muncesc.