G4Media.ro

Ministrul de externe al Ucrainei: Mulţumesc din toată inima României, prietenul şi…

Foto: NATO.int

Ministrul de externe al Ucrainei: Mulţumesc din toată inima României, prietenul şi vecinul nostru bun

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a mulţumit „din toată inima” României pentru ajutorul dat Ucrainei încă de la începutul crizei generate de agresiunea militară a Rusiei şi a făcut un nou apel ca ţara sa să primească armament greu pentru a stabiliza linia frontului, subliniind că „există şi limite la curaj”, transmite Agerpres.

„Aş dori să mulţumesc din toată inima României, prietenul şi vecinul nostru bun, pentru tot ceea ce a făcut de la începutul acestei invazii pe scară largă împotriva Ucrainei”, a spus joi Kuleba, într-o intervenţie prin videoconferinţă la lucrările unui forum de securitate, găzduit la Bucureşti.

Este vorba de cea de-a 22-a ediţie a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum, intitulată „The War in Ukraine: Reshaping the Global Security Map”, eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

În discursul ţinut în faţa participanţilor la forum, Kuleba a subliniat că Putin doreşte să provoace o criză în Europa şi este motivat de „ură faţă de bunăstarea europenilor”.

„Facem faţă unei provocări fără precedent, când un membru permanent al Consiliului de Securitate a lansat o agresiune împotriva unui alt stat. Războiul acesta este unul fără precedent în secolul nostru şi nu trebuie să ne înşelăm faţă de intenţiile reale ale Rusiei. Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa. Rusia era considerată a fi o forţă competitivă pe arena internaţională, dar iată că, de această dată, a apelat la forţă pentru a distruge stabilitatea celorlalte naţiuni. Ideea lui Putin este simplă, vrea să impună standardele ruseşti întregii lumi şi anume lipsa de dreptate şi justiţie. Este motivat de ură faţă de bunăstarea europenilor. Scopul lui Putin este de a bate la fiecare uşă europeană, prezentând o criză: economică, inflaţie sau orice formă de instabilitate. O criză în Europa i-ar permite lui Putin să le arate ruşilor că cei din Europa nu trăiesc mai bine decât ei şi că nu are rost să se opună”, a spus şeful diplomaţiei de la Kiev.

Kuleba a făcut un apel pentru ajutor din partea statelor democratice, în special armament greu, afirmând că „există şi limite la curaj şi curajul nu poate face singur totul dacă îi lipsesc mijloacele”.

„Ucraina, Moldova, Georgia şi statele baltice sunt ţintele primare ale Rusiei, însă şi alte naţiuni europene sunt deja sub atacul rusesc, prin varii mijloace. De aceea, este important să continuăm sprijinirea Ucrainei. Noi, ucrainenii, am dovedit că îi putem înfrânge pe ruşi. Pierderile suferite în estul Ucrainei se datorează folosirii de arme grele. Există şi limite la curaj, Curajul nu poate face singur totul dacă îi lipsesc mijloacele. În anumite zone, forţele ruseşti depăşesc forţele ucrainene cu 1/10, de aceea este nevoie ca toate celelalte ţări să sporească şi să acorde rapid ajutor Ucrainei. Avem nevoie de arme grele pentru stabiliza situaţia pe toată linia frontului. Este nevoie să dispunem de o cantitate suficientă de instrumente militare pentru a înfrânge Rusia. Orice acţiune de sprijin a Ucrainei este de fapt este o investiţie în stabilitatea la nivel regional”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, citat de Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Cred că noi ar trebui să-i ajutăm cumva pe ucrainieni să – i țină pe ruși departe de insula Șerpilor și de Odesa. Dacă rușii vor fi stăpâni pe zona maritimă de lângă noi , nu va mai fi nicio companie dornică să înceapă forajul la mare adâncime pentru extragerea gazului.

  • Din Crimeea rușii controlează mare parte din Marea Neagra.
   Nimeni nu va exploata gazul din bucata romanesca fără acordul rușilor, este o investiție mult prea mare ca sa te trezești cu o blocada ruseasca in zona, ca așa i-a cășunat Rusiei.

  • mai invata geografie, crimeea e la naiba in praznic de teritoriul nostru. ca de obicei, alte inventii si minciuni. nu tine, taca.

  • Insula Serpilor e doar o stanca. Nu merita sa fie aparata militar, de nici una din parti. Nu a fost luata in calcul la stabilirea platourilor de exploatare a gazelor, ci doar tarmurile efective ale Ucrainei si Romaniei.

 2. Mesajul lui Kuleba este chintesenta tuturor celor ce se întâmplă! Nu este doar războiul Ucrainei! Și asta știm cu toții, orice ni s-ar spune!

 3. Prieten bun, pro//st de bun.

 4. Poate corectați „forţele ruseşti depăşesc forţele ucrainene cu 1/10…”. Raportul este exact invers forțele rusești depășesc forțele ucrainiene cu 10/1.

 5. asta e miezul nebuniei lui vladolf putler …invidia turbata fata de bunastarea europei de vest …superioritatea civilizatiei occidentale e prea vizibila ⭐️🌟🌟🏆🌟in saracia care incepe dupa 5 km departare de moscova💩💩💩💩… democratia ar distruge oligarhia betivilor intr-un an 😎😎😎😎

 6. astia sunt platiti de ghita/voiculescu, nu asteapta ajutor social. bine, ca oricum le da asa, sa ii amageasca. dar le da cazare in bunkar in schimb 😀

 7. De unde stim ca nu este un fake news ?!

 8. Se vede ca oficialii ucraineni sunt rupti de realitate. Sau nu au curent sa se uite la TV. Au ramas fara estul si sudul Ucrainei, iar ei se lauda cu pierderile imaginare provocate rusilor.