G4Media.ro

Ministrul de Externe al Slovaciei: „Politica română privind minorităţile ar putea fi…

Ministrul de Externe al Slovaciei: „Politica română privind minorităţile ar putea fi luată drept model în Europa”

Ministrul Afacerilor Externe şi Europene, Miroslav Lajcak, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat marți în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul Bogdan Aurescu că „Politica română privind minorităţile ar putea fi luată drept model în Europa”.

Lajcak a vorbit despre prezența minorității slovace în România și faptul că guvernul României ”a creat cele mai favorabile condiții pentru a-și păstra identitatea, limba și cultura, și sunt recunoscători pentru asta”.

La rândul său, Bogdan Aurescu a spus că ”atât minoritatea slovacă din România, cât și comunitatea românească din Slovacia sunt foarte bine integrate în societate, ceea ce evidențiază caracterul deschis, tolerant al țărilor noastre și credem că este un model care ar trebui să fie urmat și de alte state. Etnicii slovaci din România și cetățenii români care trăiesc și lucrează în Slovacia reprezintă un liant deosebit și puternic al relației dintre țările și societățile noastre”.

Foto: Miroslav Lajčák si Bogdan Aurescu (sursa MAE)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Acum este rîndul ministrului român sã afirme ceva asemãnãtor despre Slovacia si dupã aceea sã constate cã ce corecti si cît de toleranti,cît de ultra europeni si de demni de admirație sînt ei amîndoi cã ne tolereazã pe noi ungurii barbari asiatici care nu vrem nici cum sã devenim mîndrii români sau slovaci.Mai este o țarã model:Ucraina,care tocmai acum face tot posibilul ptr asimilarea completã a românilor din Bucovina .Statul Român marele model are zero reactie(are alte treburi sasul de neylon si secuiul convertit),iar marelui patriot unionist presedinte jucãtor nu-i figureazã în fişa postului decît Moldova.

  • Problemele diasporei romanesti din Ucraina au fost spuse raspicat la intalnirea cu diaspora de luna trecuta. Presedintele jucator impreuna cu Eugen Tomac, Constantin Codreanu si altii au avut o intalnire separat cu reprezentantii nostri din Ucraina si asteptam ca in curand sa vedem pasi clari in aceasta directie. Vom vedea ce va fi.
   Oricum, PMP-ul si USR-ul par singurii interesati de diaspora romaneasca, ceilalti au venit doar pentru poze de grup.

  • In loc sa te uiti la minoritatile din alte tari sau la alte minoritati de aici, care, apropo, nu au problemele reclamate de „voi ungurii barbari asiatici”!!!, nu mai bine ati incerca sa vedeti ce are toata lumea cu voi?
   Exista o vorba la romani, „cand doi iti spun ca esti beat, du-te si te culca!”. Incearca s-o intelegi si s-o si aplici, draghe K zoli. In partea asta de Europa, numai voi aveti probleme cu toata lumea. Acum zi si tu ce-i mai plauzibil: toata lumea are ceva contra voastra, sau voi nu va puteti intelege cu restul lumii?

 2. „Politica română privind minorităţile ar putea fi luată drept model în Europa”

  -Politica din Ditrau privind minoritatile?

  • ALIN care-i problema ta?Vãd cã din fenomen multe nu întelegi.Uite noi nu avem probleme cu Cehia,Polonia,Bulgaria,Rusia ,Serbia,Moldova ,Croația si chiar nici cu Burundi.Voi parcã aveți ceva cu Rusia,Ucraina,
   Moldova,si Bulgaria cu voi.Na ce zici?Stii proverbul cu bîrna în ochii tãi?

  • K ZOLI, cine anume sunteti „VOI”? Ca nu explici.
   „VOI” ungurii din Ungaria, „VOI” ungurii din Satu Mare, „VOI” „secuii” din Har-Cov slash Ditrau, „VOI” trolii rusi… Defineste-te, si discutam dupa aia, bine?

   Cum se aplica proverbul cu barna? Cu cine ma cert eu non-stop?
   Hai s-o luam usor: cine cere sa invete DOAR in limba materna, cine cere sa aiba locuri de munca in care sa vorbeasca DOAR in limba materna, cine se informeaza de la posturi media de peste granita…?
   Las-o jos, ca macane. Va izolati singuri in bantustanul vostru, iar apoi incepeti sa urlati ca romanii nu va baga in seama si vorbesc cu „VOI” in maghiara voastra, ca doar „VOI” sunteti aici de o mie de ani, iar bastinasii din Harcov au invatat toti la scoala in maghiara si acum s-a schimbat brusc legea si trebuie sa vorbeasca in romana.
   Chiar nu-ti dai seama ca insulti pe toata lumea afirmand aberatiile astea?

   Iar daca te intelegei atat de bine cu Burundi, de ce nu mergi in Burundi sa faci scoala? Sa inveti acolo in limba maghiara, ca, deh, „VOI” va intelegeti nemaipomenit cu Burundi. Iar dupa aia „VOI” puteti merge in Botswana sa munciti si sa fiti platiti.
   Dar mai lasa-ma cu asuprirea la care va supune toata lumea: romanii, slovacii si cine stie ce alte natii mai inventezi tu acum. Esti penibil.

   Invata in psd-ul ma-tii limba majoritara cat sa te poti descurca pe strada, cauta-ti orice loc de munca vrei, poate chiar la brutaria din Ditrau, ca, deh, va put aia care muncesc PENTRU VOI !!!, si n-ai decat sa vorbesti acasa orice vrei, inclusiv klingoniana veche.

   Cat despre problemele cu Rusia, bucuros vi le cedez pe toate. N-aveti decat sa fiti voi RSS Hungaria, fiti fericiti acolo, dar lasati-ne pe noi, aia care avem o aversiune fata de politica tatucului de la rasarit, sa nu mai auzim de el. Si nici de „VOI”.

   Do svidaniya, Trollache!

 3. Slovacia si Cehia mai bine ar face grup cu Romania, Tarile Baltice, Croatia si Slovenia, decat cu Ungaria si Polonia.

 4. ALINUŞ pui de dac,în primul rînd tu m-ai definit cu,,voi” deci presupun cã nu eu trebuie sã-ti explic cea ce scrii.Chestia cu sã învãțãm numai pe ungureste sã muncim numai unguri la firme sînt tîmpenii care aratã cît de virusat este creierul tãu.Cine se informeazã din posturi media strãine?Dacã esti prost nu fii si caraghios! Toti românii din Moldova care se uitã la posturi ,siteuri românesti si si ruseşti. Dar ținete acum Aline !!Si tu si eu si incã meleoane de rumâni comit pãcatul ãsta capital cind se uitã la CNN,BBC ,DEUTSCHE WELLE,FRANKFURTER AZ,sau pur si simplu XHamster.Favoritul tãu cred cã este cel din urmã.Duna Tv,Hír Tv,M1/2/4/ 5 sigur nu cunosti.

  • K ZURLIUSH, pui de moghior, ia si citeste-ti spusele: „ne tolereazã pe noi ungurii barbari asiatici”
   Cine a definit pe cine ca „voi”? Cine s-a auto-separat? Tu singur te descrii ca „noi aia care facem si dregem”, apoi sari de fund in sus ca-ti respect alegerea si ma adresez cu „voi”?

   „Chestia cu sã învãțãm numai pe ungureste sã muncim numai unguri la firme sînt tîmpenii care aratã cît de virusat este creierul tãu.”
   Te iau de mana si te duc in Harcov, sa vezi anunturi de angajare la care se cere cunoasterea limbii moghiore. „Dacat” atat. Nu stii moghiora, stii doar romana, n-ai ce face. Si nu la firme particulare, und efiecare cere ce vrea. Nuu, in institutii publice, unde, chipurile, statul roman va discrimineaza.
   Iar cu invatatul doar pe ungureste, de la cine vine? De la mine, sau de la pesedistii vostri uzi mereu, care cer ca examenele de admitere la facultati sa se dea in limba materna, ca studintele habar n-are limba romana, dar vrea ca statul sa-i asigure conditii sa se izoleze cat mai bine.

   „Cine se informeazã din posturi media strãine?”
   Pai cine se informeaza din posturi media straine? Cumva minoritarii care fac icter daca se uita la un post tv romanesc, si doresc XHamster, Duna TV, HirTV, M1/2/4/5…?

   „Dacã esti prost nu fii si caraghios! Toti românii din Moldova care se uitã la posturi ,siteuri românesti si si ruseşti.”
   Exact. Nu fii si prost, si caraghios. Nu exista romani care sa-i iubeasca pe rusi. Inca nu l-am uitat pe tatuca Ivan, cu „davai cias, davai palton”. SI nici voi n-ar trebui sa-l iubiti, ca intr-o zi o sa va prinda cu pantalonii-n vine…
   Iar aruncatul pisicii in curtea moldovenilor, ca, vezi Doamne, si aia se uita la posturi straine, e manevra clasica de troll. Distragi atentia de la tine si o abati pe altul. Aici n-a mers. Te-am intrebat ce posturi media urmaresti TU, nu ce urmaresc altii. Si mi-ai raspuns intr-un final, XHamster si pleiada de tembeliziuni aservite tarului Orban. Vezi cazul Ditrau, in care aiuritii aia repeta cuvant cu cuvant tirada diktatorului Orban, fara sa observe ca o duc din ce in ce mai rau. Dar problema lor cea mai mare e ca doi negri le fac paine!!!
   Cine e prost si caraghios aici, K ZURLIUSH?

 5. ALIN(fãrã ,,NUŞ” cã te supãrã)Cursul de perfectionare ideologica ai avut acelaşi mentor ca Tîrnãveanu,Tãnase si Simion .Esti nervos ,agresiv,si cu apucãturi soviniste.Nu-i bine ,faci ulcer.Apropo ãia doi cu pîinea nu sînt negrii ,sînt ,,de culoare”.Esti si rasist.Vezi cã începe meciul!

  • K ZOLI, văd că pe tine te supără USH-ul. Eu doar ți-am folosit apelativul folosit de tine. Dacă tu te simți jignit, poate nu folosești cuvinte pe care nu vrei să le auzi înapoi.

   Nu știu cine-s Târnăveanu, Tănase și Simion. N-am participat la orele de producție socialistă, sau cum se numeau. Văd însă că tu-i știi, deci să-nțeleg că erai prezent constant la socialismul științific? Plăcură la tine orele celea?

   „Esti nervos ,agresiv,si cu apucãturi soviniste.”
   Nu-i bine. Se spune „sunt nervos, agresiv și șovin”, la persoana întâi. Cum ai zis-o tu, părea că te refereai la mine. Dar nu-i bai, știu că voi moghiorii aveți probleme la a vorbi în limba română.
   Auzi, știi ce? Nu mai bine taci tu în moghioră, dacă tot nu știi să vorbești românește?

   „ãia doi cu pîinea nu sînt negrii ,sînt ,,de culoare”.Esti si rasist.”
   Le transmit și ălora din Ditrău observația ta? Sau ăia au voie, că-s de-ai tăi?

   Hai, fă-te mic și du-te acasă, că m-am plictisit să-ți tot explic cât de prost ești!

 6. Prost a fost ,, mamuca ” ta cînd s-a lãsat violatã de taicãtu.Vezi rezultatul??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.