G4Media.ro

Ministrul de Externe al Luxemburgului critică dur veto-ul Austriei față de aderarea…

sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Ministrul de Externe al Luxemburgului critică dur veto-ul Austriei față de aderarea României și Bulgariei la Schengen: „Este ceva neeuropean”

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a criticat veto-ul Austriei împotriva aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen.

„Este un dezastru”, a declarat social-democratul în vârstă de 74 de ani, într-un interviu acordat publicațiilor „Salzburger Nachrichten” și „Oberösterreichische Nachrichten” (ediția de marți). „Migrația nu are nimic de-a face cu asta. Sunt câteva sute care vin. Îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar este ceva neeuropean”, a spus ministrul luxemburghez citat de presa germană.

Asselborn este de ani de zile un critic al politicii Austriei în privința migrației. Acum, el a declarat: „Austria urmărește o politică care nu se potrivește cu adevărat Austriei. Este o țară deschisă, are mulți turiști”. El a spus că este conștient de faptul că mulți afgani se află în Austria, „dar asta nu înseamnă că trebuie să blochezi tot ceea ce ar trebui să fie decis la nivel european”.

În decembrie, Austria s-a pronunțat împotriva extinderii spațiului Schengen pentru a include Bulgaria și România. Guvernul federal se confruntă cu numărul mare de migranți care vin în Austria. În 2022 au existat peste 100.000 de treceri ilegale de frontieră în Austria, dintre care 75.000 nu au fost înregistrate, a declarat ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP). „Este greșit ca un sistem care nu funcționează în multe locuri să fie extins în acest moment”, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Emoționant, dar inutil. Aș fi preferat să aflu ca ministrul de interne a vorbit despre subiect cu omologul său austriac.

    • Naziști, neputinciosi. Eu cred că undeva, cândva, îi prindem noi cu ceva. Vorba proverbului chinezesc: Daca ai destulă răbdare, stand pe malul unui râu, vei vedea plutind la vale, cadavrul dușmanului tau…