G4Media.ro

Ministrul Daniel Cadariu spune că în luna ianuarie se va închide schema…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Daniel Cadariu spune că în luna ianuarie se va închide schema de ajutor pentru HORECA/ Despre plaja extinsă de la Mamaia: Voi avea o discuţie cu ministrul Mediului, pentru a găsi o soluţie, acum terenul nu e cadastrat

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu a anunţat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că în luna ianuarie va fi închisă schema de ajutor HORECA, existând bani alocaţi în buget, el precizând că în luna decembrie s-a făcut o primă plată, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar. Ministrul a mai spus că va avea o discuţie cu ministrul Mediului în privinţa plajei de la Mamaia, pentru a se găsi o soluţie legală, în condiţiile în care în prezent terenul nu este cadastrat.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a afirmat că iniţial s-au alocat 2,5 miliarde de lei şi au fost zece mii şi ceva solicitări., această schemă având de la început alocare de la la bugetul de stat

”8.300 de solicitări au fos eligibile, s-a încheiat contractarea şi suma totală necesară a fost de 2,2 miliarde, cu 300 de milioane mai puţin decât se estimase iniţial. S-a făcut o primă plată, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar, numită pro-rata, şi pentru că în decembrie existau bani, un miliard de lei, în conturile ministerului, s-au făcut plăţile”, a spus Cadariu.

Ministrul a mai afirmat că diferenţa de 1,2 miliarde a fost prinsă în bugetul pe anul acesta.

”Avem alocare, deja facem notificări, în măsura în care banii ajung în conturile noastre de la Ministerul Finanţelor, le virăm la bănci, pentru a ajunge la beneficiari, cu speranţa că în luna ianuarie, dacă toate aceste condiţii sunt îndeplinite, să închidem schema HORECA”, a mai spus ministrul.

Cadariu a mai spus că îşi propune să deblocheze toate programele care au fost blocate anul trecut, o prioritate fiind şi promovare a exportului.

”Avem un deficit comercial care în 2021 a crescut lună de lună, e o realitate”, a spus ministrul precizând că este nevoie de o eprezentare externă a producătorilor – fie că discutăm de turism, târguri, fie promovarea exportului, lista de târguri tradiţionale, şi misiuni economice.

El a explicat că în 2020, din cauza pandemiei, aceste târguri de turism au fost anulate, şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi anul trecut.

”Aşteptăm o nouă abordare. Trebuie să ajute şi au ajutat şi în trecut. Dacă nu ar fi necesare, la nivel internaţional, marile firme nu ar participa la ele”, a spus ministrul despre eficienţa acestor târguri de promovare, arătând că este nevoie de o analiză şi după ce se desfăşoară aceste acţiuni.

Daniel Cadariu a mai precizat că va avea o discuţie cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, despre situaţia plajelor extinse de la Marea Neagră, din zona staţiunii Mamaia.

”Ştim ce se întâmpla pe tot litoralul, aproape nu mai exista plajă, lucrările în sine trebuiau făcute. Acolo au fost firme, s-au făcut proiecte, lucrări, în momentul de faţă, lucrarea la Mamaia nu e închisă complet, pentru că terenul nu e cadastrat”, a spus mininistrul, precizând că a avut o discuţie cu ministrul Mediului, pentru a se găsi o soluţie, în cadrul legal.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Horeca nu merita niciun ajutor din banii contribuabililor. Sa moara de foame,sa dea faliment,obedienta se plateste,baieti!

    • Propagandisti anti occidentali deghizati in anti vaccinisti au ajuns in pragul disperarii.

    • Ce propaganda vizezi. Horeca a dansat pe muzica guvernamentale,cati horecari cunosti c-au facat gat ca nu discrimineaza,cati au avut curajul sa se ia cu ei de gat si sa se judece. Sa nu mai zic ca ei au sustinut si #rezistul si pe astia de acum. Sa se spele pe cap cu ei,daca vor ajutor sa le plateasca din taxeele vaccinatilor. Doat asa sunt de acord,daca nu,le doresc falime nt rapid,obedienta se plateste scump.

  2. Horecarilor… v-ați făcut sluj la guvern , v-ați legat la căruța lor și ați discriminat oamenii pe criterii sanitare în mod nelegal, neconstituțional. De când ați acceptat să aplicați accesul pe bază de cod QR nu am mai pășit în locațiile voastre deși puteam să o fac dar și de acum încolo nu voi mai folosi niciodată serviciile voastre. Faliment ! Asta vă doresc din suflet, lașilor, obedienților ! Huooo 👎👎