G4Media.ro

Ministrul Culturii propune deschiderea muzeelor, bibliotecilor şi librăriilor

Sursa foto: Facebook Cărturești

Ministrul Culturii propune deschiderea muzeelor, bibliotecilor şi librăriilor

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat, joi, în cadrul unei întâlniri în regim de videoconferinţă cu reprezentanţi ai antreprenorilor şi ai mediului artistic, că va propune Ministerului Sănătăţii reluarea progresivă a activităţii în domeniul artistic. Într-o primă etapă se va avea în vedere deschiderea muzeelor, bibliotecilor şi librăriilor, după care, într-o etapă ulterioară, progresiv, se va permite desfăşurarea evenimentelor cu 50, 100, 300 de participanţi, transmite News.ro.

„Această industrie se presupune a fi cea mai creativă şi se află în situaţia de a găsi astfel de resurse. Noi, toţi, trebuie să găsim şi să ne adaptăm noilor condiţii, să dezvoltăm granturi, proiecte noi, să concepem platforme online, să ne reinventăm. Ne concentrăm pe măsurile pe care le putem lua cu efecte pe termen scurt şi mediu, însă analizăm şi soluţiile pe termen lung care se referă la infrastructura culturală. Totul este realizat în baza dialogului social. Strategia principală a Ministerului Culturii este de a construi pârghiile necesare pentru protejarea domeniilor culturale. Am urmărit atât implementarea obiectivelor prevăzute în programul de guvernare, cât şi a celorlalte provocări apărute de-a lungul timpului”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Ministrul Culturii a mai luat în calcul mai multe măsuri de ajutor pentru sprijinirea artiștilor și a organizatorilor de evenimente, printre care devansarea termenului de plată a TVA sau prelungirea valabilității biletului pentru evenimentele sau festivalrile ce ar fi trebuit să aibă loc în perioada 8 martie – 30 septembrie 2020, fără obligaţia de a rambursa contravaloarea.

Sursa foto: Facebook/ Cărturești

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. O sa ne înghesuim cu toții la biblioteci

  2. poate bugetarii sa se duca la librarii, ei au bani fara sa munceasca, doar n-o sa se duca milionul de privati cu contracte suspendate care nu stie cum va achita intretinerea

    • Se mai duc si fostii militieni ceausisti si fostii securisti ceausisti si cei care au tras in popor la revolutie, ca ei au pensii speciale si isi permit sa cumpere carti

  3. Deja este coada la muzeul „sfintei traditii” a micilor si berii din Romaniei!

  4. sa-i spuna cineva boului ca librariile nu sunt inchise decat daca au vrut ele sa inchida din lipsa de clienti. doar cele care sunt in centrele comerciale aka mall-uri sunt inchise oficial. ce naiba?! inchisa mai e si compania de librarii bucuresti doar pentru ca vanzatoarele sunt 50+ si s-au speriat de COVID19. dar s-au inchis singure, pot deschide oricand isi doresc!

  5. Si cum ajungem la muzeu? Cu ausweiss ca in razboi?