G4Media.ro

Ministrul Culturii este optimist că situl Roșia Montană va fi inclus în…

Ministrul Culturii este optimist că situl Roșia Montană va fi inclus în curând în patrimoniul UNESCO

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că are toate motivele să fie optimist că situl de la Roşia Montană va fi inclus în curând în patrimoniul UNESCO, transmite Agerpres.ro.

„În momentul de faţă, am reluat procedura. Sunt într-o strânsă legătură cu domnul Adrian Cioroianu (ambasadorul României la UNESCO – n.r.) (…). Legat de ceea ce înseamnă integrarea în Patrimoniul Mondial UNESCO, lucrurile se desfăşoară şi urmează făgaşul normal şi procedural, respectând tot ceea ce se cere la nivel de UNESCO. Noi, în mare parte am reuşit să rezolvăm şi, atunci, am toate motivele să fiu optimist că la prima şedinţă (a Comitetului Patrimoniului Mondial – n.r.) se va realiza şi acest obiectiv de integrare în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, ministrul Culturii.

Bogdan Gheorghiu a amintit şi că la Roşia Montană se vor deschide sâmbătă două şantiere de lucru, urmând să intre în restaurare două case parohiale – Casa Greco-Catolică şi cea Reformată.

„Aşadar, noi continuăm ceea ce trebuie să facă statul român din punct de vedere al păstrării şi conservării patrimoniului acolo”, a spus ministrul.

În ianuarie, Guvernul a reluat procedura de înscriere a sitului Roşia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

sursa foto: Alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat că are toate motivele să fie optimist că situl de la Roşia Montană va fi inclus în patrimoniul UNESCO.

    Rugăm pe domnul ministru s-o lase doar pentru puţin timp pe do’nşoara ambasador a domnului sculptor Constantin Brâncuşi, pentru a-şi consulta şi colegii din PNL + PSD în materia exploatării cu cianuri a aurului de la Roşia Montană.

    Florin Citu (PNL): „Sunt de acord cu exploatarea de la Roşia Montană. Şi în Noua Zeelandă se folosesc cianuri”

    Relativ la exploatarea cu cianuri din Noua Zeelandă, miniştrii şi parlamentarii PNL au informaţii de la domnul Robert Turcescu şi de la alţi excursionişti subvenţionaţi generos cu bani de la Roşia Montană Gold Corporation.

  2. Din pacate, au apucat sa fure ceva kg de aur din ea … Sa mai vorbim de dezastrele naturale provocate in Romania, de care toata lumea a uitat ? Cine are bani o taie din tara in caz ca tara se surpa .. Toti mafiotii trebuie vanati pana mai fac rele dar n-are cine … Cam sat fara caini Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.