G4Media.ro

Ministrul chinez de Externe se va întâlni în Thailanda cu consilierul american…

Sursa foto: Facebook / 中华人民共和国外交部发言人办公室 (MFA China)

Ministrul chinez de Externe se va întâlni în Thailanda cu consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan

Ministrul chinez de externe Wang Yi va vizita de vineri până luni Thailanda, unde se va întâlni cu Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate naţională de la Casa Albă, a informat diplomaţia chineză, transmite AFP, transmite Agerpres.

„Aşa cum s-a convenit între China şi Statele Unite, Wang Yi va avea o nouă rundă de întâlniri cu consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, la Bangkok”, a declarat vineri Ministerul chinez de Externe într-un comunicat.

Relaţiile sino-americane s-au deteriorat în ultimii ani din cauza mai multor chestiuni precum statutul Taiwanului, comerţul, noile tehnologii, lupta pentru influenţă în Asia-Pacific şi chiar drepturile omului.

Cele două ţări par totuşi dornice să reînnoiască dialogul. Washingtonul a trimis mai mulţi înalţi oficiali la Beijing anul trecut şi o întâlnire între preşedintele Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping a avut loc în noiembrie la San Francisco.

Relaţiile dintre cele două ţări rămân însă tensionate în jurul problemei insulei Taiwan. China consideră că Taiwanul, sprijinit militar de Statele Unite, este una dintre provinciile sale, pe care încă nu a reuşit să o unească cu restul teritoriului său de la încheierea războiului civil, în 1949.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...