G4Media.ro

Ministrul Cercetării susține că sunt directori de institute care au spor de…

Ministrul Cercetării susține că sunt directori de institute care au spor de muncă grea. Hurduc propune plafonarea la 12.000 de lei net a salariilor pentru șefi, după ce tot el le aprobase bugete scandaloase

După scandalul bugetelor de salarii foarte mari pentru șefii câtorva institute de cercetare românești, aflate în coordonarea Ministerului Cercetării, ministrul susține că a descoperit cazuri în care directorii aveau spor de muncă grea, potrivit stirileprotv.ro. Nicolae Hurduc susține că ar putea plafona atât sporurile, cât și salariile acestora până la limita salariului de ministru, adică aproximativ 12.000 de lei net pe lună. Reacția vine după ce trei cercetători au scris pe blogul comun, Doi Mici și un Anc, despre bugetele de salarii pe anul în curs, publicate în Monitorul Oficial, ale mai multor directori de institute de cercetare-dezvoltare din România. În replică, reprezentanții institutelor susțin că salariile propuse în buget au fost mai întâi aprobate de minister și sunt prevăzute în contractele de muncă.

  • Amintim că în urmă cu o lună Asociația AdAstra a cercetătorilor semnala faptul că Academia Română cere institutelor de cercetare să taie salariile angajaţilor și să pensioneze forțat cercetători ca să reducă cheltuielile, pentru că Ministerul Finanțelor nu a alocat suficiente fonduri.

Conducerea Institutului de Cercetare în Silvicultură “Marin Drăcea” din Voluntari, Ilfov, figurează cu drepturi salariale de 1,9 milioane de lei în acest an, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial. Situaţia a fost semnalată de cercetătorii autori ai blogului Doi Mici şi un Anc. Ministrul Nicolae Hurduc a cerut corpului de control să verifice toate cele 48 de institute de cercetare aflate în coordonarea ministerului Cercetării.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Și cel de la Silvicultură ce muncă grea depune ? Pădurile se taie într-o veselie și nu cresc la loc, peste noapte, în urma cercetării lui. De ce ar merita un salar mai mare ca președintele Americii ?

  2. Vor plafonarea la 12000? Păi cât morții lor au ăștia salariile că eu nu am văzut 12000 la un loc în 25 de ani de muncă? Cred că m-am născut în casta care nu trebuie. Wtf?

  3. Si cei de la Curtea de Conturi au spor si de risc si de munca grea! Cel mai mare risc pentru angajatii Curtii de Conturi este sa nu le sara vreo tasta in ochi celor care nu poarta ochelari! De fapt, toate institutiile statului au sporuri de risc si de munca grea, pe langa sporurile „obisnuite”. Aceste sporuri de nesimtiti sunt un alt fel de privelegii. Daca nu le da casa, chirie gratuita, drept de mostenire a casei sau chiriei, gratuitate pe transport, etc., le da nenumarate sporuri si indemnizatii nesimtite cu ocazia pensionarii.
    Romanica e tara jafului facut de stat si de angajatii lui.

  4. geme tara de prosti care le umplu astora buzunarele.

  5. Tara FURTULUI LEGALIZAT . Ce NERUSINATI . Sa iei bani degeaba . La fel si KAKADEMICIENII ROMANI – inutili si borfasi . Jalnic . La acest nivel sa nu ai bun simt , sa fi nerusinat , ce exemplu sa dai omului obisnuit ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.