G4Media.ro

Ministrul Cercetării a lansat consultările privind realizarea cadrului naţional pentru dezvoltarea competenţelor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Cercetării a lansat consultările privind realizarea cadrului naţional pentru dezvoltarea competenţelor digitale: DigCompRo, o iniţiativă care va deveni cadrul naţional de dezvoltare a competenţelor digitale pentru toţi cetăţenii României

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a lansat joi, la sediul Băncii Mondiale de la Bucureşti, consultări interministeriale asupra cadrului naţional de competenţe digitale (DigCompRo), un element „crucial” în procesul de digitalizare a României, transmite Agerpres.

Versiunea de lucru a DigCompRo, realizată cu sprijinul Băncii Mondiale, îşi propune să sprijine Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării în consolidarea capacităţii de a implementa Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale tuturor românilor.

„Transformarea digitală aduce beneficii reale prin dezvoltarea competenţelor digitale. DigCompRo este o iniţiativă ambiţioasă, care va deveni cadrul naţional de dezvoltare a competenţelor digitale pentru toţi cetăţenii României. Elaborarea acestui cadru este parte a investiţiei 17 a Componentei 7 – Transformare Digitală din PNRR, cu un buget de 37 milioane de euro. Până la finalul anului viitor, sute de mii de români din oraşe, comune şi sate vor dobândi competenţe digitale de bază în peste 1.000 de biblioteci transformate în hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale”, a declarat Bogdan Ivan, citat în comunicat.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a evidenţiat, la rândul său, că fiecare cadru didactic, indiferent de disciplina pe care o predă, trebuie să poată să formeze competenţe digitale.

„Suntem în momentul în care alfabetizarea digitală a devenit la fel de importantă ca literaţia şi numeraţia. Alfabetizarea digitală este un efort transversal – fiecare cadru didactic, indiferent de disciplina pe care o predă, trebuie să poată să formeze competenţe digitale, prin modul în care utilizează tehnologia pe care o are şi o avea avea la dispoziţie în sălile de clasă şi în laboratoare”, a declarat Deca, conform comunicatului citat.

Formarea abilităţilor digitale va permite României îmbunătăţirea rezultatelor pe piaţa muncii, inclusiv prin stimularea participării şi prin perfecţionare/recalificare, o participare civică mai bună, prin adoptarea şi utilizarea serviciilor guvernamentale digitale, dar şi îmbunătăţirea rezultatelor în ceea ce priveşte Indicele economiei şi societăţii digitale, calculat anual de Comisia Europeană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Dezvoltarea comptetentelor digitale ale lui bunicu si angajatii de la stat. Ca Tiktocii sunt deja digitali.