G4Media.ro

Ministrul bulgar al apărării vede Moldova ca pe o următoare țintă a…

Foto: Ilustratie Republica Moldova / Vasile Curtu

Ministrul bulgar al apărării vede Moldova ca pe o următoare țintă a Rusiei

„Dacă căutăm logica, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”, a declarat ministrul bulgar al apărării, Dragomir Zakov, transmite publicația bulgară DNEVNIK, citată de Rador. Motivul comentariului său a fost legat de speculațiile despre care va fi următoarea țintă a președintelui rus, Vladimir Putin, dacă acțiunile militare în Ucraina se vor finaliza cu succes.

El a precizat că în momentul de față armata bulgară asigură securitatea țării, dar în cazul unei escaladări serioase a tensiunilor se poate solicita ajutor. Un astfel de ajutor ar putea fi asigurat în câteva zile. Zakov a subliniat că numai la cererea Bulgariei pot veni în țară forțe NATO suplimentare.

Ministrul bulgar al apărării a spus încă o dată că în acest moment Bulgaria nu are cum să furnizeze Ucrainei avioane de luptă. El a explicat că mai puțin de jumătate dintre MiG-29-urile bulgare se ridică de la sol, pentru că sunt diverse probleme.

Asta presupune o nouă problemă serioasă. „Trebuie să luăm decizii urgente în următoarele câteva luni. Rusia nu va putea să-și îndeplinească obligațiile contractuale privind lucrările de reparație și întreținere. Noi însă trebuie să continuăm să ne protejăm spațiul aerian”, a adăugat Zakov.

Potrivit spuselor sale, încă nu există o decizie concretă de a ajuta Ucraina cu arme. El a precizat că Bulgaria are nevoie de muniție și arme, dar are cerințe specifice în ceea ce privește tipurile și cantitatea acestora. Zakov a comentat și evoluția de până acum a războiului. „Putin s-a surprins pe sine cu ceea ce a făcut. Se aștepta la o victorie rapidă, iar conducerea ucraineană să părăsească rapid țara. Se aștepta și la o scindare a NATO și a UE. El este deja în afara oricăror scenarii pe care le-a avut în vedere”, a spus ministrul bulgar al apărării.

Traducerea Rador: Mirela Petrescu / Foto: Ilustratie Republica Moldova / Vasile Curtu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Restabilirea granitelor in 2022 prin forta se va transforma intr-un razboi international, deoarece e cel mai natural lucru. Asta daca nebunul nationalist nu ramane fara bani.

  • Din păcate China ar trebui să fie sancționată si ea! China finanțează măcelărirea ucrainienilor! Iar buzunarele Chinei nu se vor epuiza prea repede! Mai ales când Occidentul cumpăra in draci de la China in paralel cu China interzicând vânzarea produselor occidentale in China!

  • Fara bani o sa ramana fara discutie. Mai important e sa ramana si fara munitie, altfel rusii mai au capacitate de lupta, desi nu prea are sens sa deruleze o campanie impotriva unei alte tari. Asa ca sa ne rugam ca Ucraina sa reziste cat mai mult si sa produca pagube cat mai mari invadatorului rus si sa-i ajutam neconditionat pe ucrainieni sa castige acest razboi sau cel putin sa epuizeze Rusia lui Putin pana incep sa apara probleme in interiorul ei (cum ar fi republici separatiste care isi declara independenta).

  • o prostie . moldova este un stat neutru ceea ce putin doreste si pentru ucraina .abia dupa ce ar cuceri intreaga ucraina ar putea ataca moldova .

 2. Putin s-a surprins pe sine cu ceea ce a făcut.

  Pe zi ce trece marele urs ne întristează tot mai tare.

  • Se încadreaza la „ce urât îmbatrâneste”. Si îsi închipuie ca va obtine iubirea cuiva…

 3. Nu cred ca rusii o vor ataca. Odata ptr ca Basarabia e tara cu statut neutru inscris in Constitutie, iar in al doilea rind ptr ca zilele trecute Rusia a dat un semnal subtil de neagresiune, prin reluarea autorizarii importurilor de fructe si din Basarabia (printre alte tari neostile Rusiei). Putin stie sa fie subtil, distanta pe care Putin a pastrat-o fata de inclusiv Lavrov iar apoi Soigu, nu cred ca e legata de considerente sanitare, ci de convingerile sale, odata fata de Lavrov (ca diplomatia nu mai poate da rezultate), apoi si fata de Soigu (ca nu e de acord cu rezultatele militare ale invadarii Ucrainei).
  Cлава Україні ! [Glorie Ucrainei !] 💙💛

 4. La unii le-a spălat vaccinul creierul.

 5. Rusia nu are ce lua de la.moldoveni , Dombasu reprezinta unul din cel mai mare regiune de extractie a minereului din Europa , Crimeea este in inima Mari Negre unde se afla.petna de gaze naturale , totul este pe interes financiar precum.SUA jandarmul lumi care ia adus pe Irakieni săraci lipiți pământului și pe unde s-au dus au fost numai pe interes , nu că vroia sa ajute popoarele respective necondiționat, sa revenim la Moldova și Transnistria care înafara.faptului că au interesul rușii sa asi apere granițele fata de NATO ( de aceea nu vrea să asi retragă trupele de acolo ) nu au interese financiar-exonomice in regiunea aceea ,deci nu cred că or sa atace Republica Moldova ,mulțumesc