G4Media.ro

Ministrul britanic al Justiției vrea să împiedice CEDO „să-i dea ordine”: „Nu…

Ministrul britanic al Justiției vrea să împiedice CEDO „să-i dea ordine”: „Nu cred că este treaba Curţii europene să ne dea nouă ordine cu privire la NHS, la protecţia noastră socială sau despre forţele noastre de poliţie”

Ministrul justiţiei britanic, Dominic Raab, a declarat duminica aceasta că vrea să împiedice Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) „să-i dea ordine” şi a dat detalii despre o revizuire a legislaţiei privind drepturile omului, transmite AFP, citată de Agerpres.

Într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Telegraph, Raab a apreciat că „nu este normal” ca judecătorii curţii de la Strasbourg să se pronunţe asupra unor chestiuni privind militari britanici care luptă în străinătate sau despre serviciul public de sănătate (NHS) şi a explicat că studiază posibilitatea de a diminua influenţa CEDO în Regatul Unit.

Legislaţia britanică stipulează în prezent că judecătorii trebuie să ţină cont de deciziile CEDO.

„Nu cred că este treaba Curţii europene de la Strasbourg să ne dea nouă ordine cu privire la NHS, la protecţia noastră socială sau despre forţele noastre de poliţie”, a apreciat ministrul britanic, un aprig susţinător al Brexitului. Aceste servicii publice trebuie gestionate mai degrabă de „parlamentari aleşi”, decât de o „legislaţie judiciară”, potrivit declaraţiilor sale.

Dezvăluindu-şi proiectul de reformă a legii, Raab a explicat că ia în calcul un „mecanism” care să permită guvernului să introducă o legislaţie pentru „a corecta” deciziile tribunalelor pe care miniştrii le consideră „incorecte”.

„Dorim ca, în privinţa interpretării legilor ţării, Curtea supremă (britanică) să aibă ultimul cuvânt, nu Curtea de la Strasbourg. La fel cum, (acum că) am ieşit din Uniunea Europeană, nu mai vrem ca tribunalul de la Luxemburg să aibă întâietate în faţa tribunalelor noastre”, a explicat Raab, referindu-se la Curtea de Justiţie a UE (CJUE).

Reforma legislaţiei privind drepturile omului vizează totodată să-i împiedice pe delincvenţii de altă naţionalitate decât britanică să se bazeze pe această lege pentru a evita expulzarea. Ministrul Raab a calificat drept o „problemă gravă” faptul că delincvenţii străini folosesc aşa-numita clauză a „dreptului la viaţa de familie” din legea privind drepturile omului pentru a evita expulzarea, clauză invocată „în 100 şi până la 200 de cazuri pe an”, a spus el.

Propunerea privind reformarea legislaţiei drepturilor omului urmează să fie prezentată parlamentului în primăvară.

Sursa foto: Twitter/ Dominic Raab

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Eeee, asta pt ca nu e democratie la londra!
  Ce stiu britanicii despre democratie? Nimic, habar n au!
  Stai ca ii invat eu!
  Democratie e atunci cand, cum vezi un coor de la bruxeles, strasborg sau venetia, tu țugui buzele si pupi! Asa cum fac distinsii nostrii conducatori “de dreapta”!
  Ca daca nu faci asa,esti impotriva statului de drept, esti un corupt si evident ceva spion rus!
  Asa i , progresistilor?

  • Baaaa, pai tu esti roman ma. Tu iti permiti sa faci ce face Perfidul Albion ? Va treziti voi Raskapur cu pantalonii rupti in cur sa aveti pretentii ca englejii. Poate atunci cand vom si noi in stare sa facem un drum ( nu mai zic de autostrada) pe banii nostri nu ai UE.

  • @ Catalin
   🎯
   Adaugă si: troglodit de Ev Mediu si lingător de moaște !

 2. Știe „Neamtul” ce știe, când a spus….stat eșuat….

  • @doareu, vorba unuia de mai sus, ești cu itarii rupți în dos, dat ești mare patriot. Dacă citești putina istorie, vei vedea ca un neamț ne-au scos din mocirla turceasca și ne-a ridicat în lume, pana au venit celovecio pe tancuri și s-a ales praful. Când mai vorbești de mândrie, vezi sa și ai de ce sa fii mândru.

 3. Felicitari UK si sper ca urmeze exemplu si alte tari.Stiu o sa sara acum ,,progresisti.sorosisti etc,, pe mine.Va anunt ca ma doare undeva de parerile voastre.Pana la urma santeti cu tot cu falsificare de voturi 30% O minoritate