G4Media.ro

Ministrul Bode: Spania a reconfirmat sprijinul pentru aderarea la Schengen / Problema…

Sursa foto: Twitter / Ministerio Defensa

Ministrul Bode: Spania a reconfirmat sprijinul pentru aderarea la Schengen / Problema dublei cetățenii, discutată cu ministrul spaniol de interne

Ministrul de Interne Lucian Bode, aflat în vizită oficială la Madrid, a declarat joi că omologul său i-a transmis că Spania susține integrarea României în zona Schengen.

”Cu privire la aderarea României la spațiul Schengen, am subliniat în cadrul discuțiilor cu omologul meu așteptările noastre în ceea ce privește existența unui echilibru între obligațiile pe care și le asumă fiecare stat membru UE, respectiv drepturile de care beneficiază. România și-a asumat toate obligațiile, dar nici astăzi, la mai mult de 10 ani de la încheierea evaluărilor tehnice, cetățenii români nu se bucură de dreptul de a călători fără controale în alte state membre. Spania este unul dintre principalii noștri susținători și un partener de încredere în plan european și contăm în continuare pe sprijinul ei, reconfirmat și de această dată”, a declarat Lucian Bode după întâlnirea cu ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande Marlaska Gómez.

O altă temă discutată de cei doi oficiali a fost dubla cetățenie. Reamintim că Spania nu permite dubla cetățenie, ceea ce face ca mii de români stabiliți în peninsula iberică să renunțe la cetățenia română în favoarea celei spaniole.

Oficialii români încearcă de peste un deceniu să obțină o schimbare a politicii guvernului spaniol în legătură cu dubla cetățenie, sperând ca Madridul să facă o excepție de la regulă.

”Problema dublei cetățenii a fost de asemenea adusă în atenția omologului meu. Este un aspect deosebit de important pentru comunitatea noastră și menționez că am adus în discuție acest aspect în spiritul bunei colaborări și al valorilor noastre comune”, a spus Bode, fără a anunța însă rezultate concrete în acest sens.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Acest Bode un plagiator cu doctoratul secretizat!

  2. Bode e in Spania se plimba pe contrasensul ideilor