G4Media.ro

Ministrul Bode: Din 17.845 de unități școlare, doar 6.000 au sistem propriu…

Ministrul Bode: Din 17.845 de unități școlare, doar 6.000 au sistem propriu de pază. 538 de autobuze școlare, nefuncționale

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a informat luni seara, la Digi24, că principala preocupare avută de structurile subordonate a fost ca școlile să se redeschidă în siguranță.

Bode a precizat că au revenit în școli un număr de 2,2 milioane de copii, chiar dacă în plan erau prevăzuți 2,4 milioane. Numărul a scăzut în urma modificarea scenariilor de funcționare.

În total sunt 17.845 de unități școlare, împărțite în cele 3 scenarii de funcționare.

Școlile au fost verificate în privința respectării condițiilor de încălzire, siguranța transportului elevilor, autorizație privind securitatea impotriva incendiilor, dar și sistem de pază.

„Nu vă ascund că mai sunt multe lucruri de remediat”, a comentat Bode, la Digi24.

Ministrul a spus că din totalul unităților școlare, 15% nu dețin autorizație privind securitatea împotriva incendiilor, 20% sunt în curs de autorizare. Un număr de 4.000 de școli nu  au făcut deloc demersuri pentru a se autoriza, a spus Bode.

Au fost descoperite 14 școli care nu aveau puse la punct sistemele de încălzire, iar acestea nu au mai fost deschise, copiii rămânând să învețe în sistem online.

De asemenea, s-au verificat mijloacele de transport alocate școlarilor, fiind descoperite 538 de autobuze nefuncționale.

„Le-am transmis primăriilor să-și pună la punct sistemul de transport, de abia după ce remediază defecțiunile să pună autobuzele în circulație”, a comentat Bode.

Ministrul a mai atras atenția că din totalul unităților școlae, de 17.845, doar 6.000 au un sistem propriu de pază: „Mai sunt unele școli care au supraveghere video, dar nu este același lucru.”

Ministrul a încheiat subliniind că polițiștii pot fi chemați oricând în școli, dacă se constată încălcări ale regulilor sanitare.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sistem propriu de paza… Va rog corectati.

  2. Ministrul să-si aibă grijă de subordonați nu de autobuzele școlare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.