G4Media.ro

Ministrul Apărării: Nu vom ieși pe stradă cu tehnică de luptă. Rolul…

Ministrul Apărării: Nu vom ieși pe stradă cu tehnică de luptă. Rolul Armatei este de a sprijini celelalte instituții și populația

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că militarii nu vor ieși pe stradă cu tehnică de luptă și că rolul Armatei este de a sprijini celelalte instituții și populația. Declarația ministrului vine după ce mai multe vehicule militare au ieșit miercuri pe străzile Capitalei, când a intrat în vigoare Ordonanța Militară 3 ce permite armatei române să patruleze alături de polițiști și jandarmi, militarii având și arme.

„Rolul Armatei României va fi acela de a suplimenta, de a complementa efortul pe care îl fac militarii din celelalte instituţii care fac parte din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Sprijinim populaţie, indiferent unde este nevoie, astfel încât să poată trece mai uşor peste acestă perioadă cu limitări şi constrângeri în afara cadrului de viaţă cu care am fost obişnuiţi până acum”, a precizat ministrul Apărării.

„Nu vom ieşi pe stradă cu tehnică de luptă”, dă asigurări Nicolae Ciucă.

„Rolul nostru va fi acela de a prelua o parte din obiectivele care astăzi sunt păzite de către structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi vom complementa eforturile pe care le fac camarazii noştri de la Poliţia de Frontieră pentru a asigura fluxul şi măsurile de siguranţă la intrările principale din ţară care au mai rămas active şi de asemenea vom asigura puncte de prezenţă, alături de Poliţia care se ocupă de fluidizarea circulaţiei, în Capitală, alături de celelalte structuri”, încheie ministrul.

Mai multe vehicule militare au ieșit miercuri pe străzile Capitalei, la ora 12.00, când a intrat în vigoare Ordonanța Militară 3 ce permite armatei române să patruleze alături de polițiști și jandarmi. Detalii și imagini aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Păi tocmai ca am văzut motorizatele la tv si soldati cu poșcoaice. Praf in ochii populatiei aruncat de un guvern care vrea sa isi spele imaginea profund murdarita aratând ce măsuri drastice ia. Pacat ca Armata s-a implicat in acest joc politic de prost gust al gruparii „liberale” Orban 1,2. De altfel, tovarase ministru, si dta te-ai implicat in Vodevilul Anticipatelor, asa ca ma indoiesc de c spui… Viitorul te va judeca.

 2. Parca erau niste motorizate ieri pe strazi…

 3. Avem nevoie sa se simta prezenta Armatei pe strazi..trebuie sa avem sentimentul de siguranta. As spune in mod special ar trebuii sa fie aramata prezenta in zonele locuite de multi rromi.

  • Eu am sentiment de dictatura nu de siguranta.

  • Acum o simti Radu? Daca nu o simti poti sa iei mai multe din frigider comunistule

 4. Dar alaltaieri, in miezul zilei, ce cautau in centrul capitalei in fata magazinului Unirea taburi cu soldati la vedere, inarmati cu pusti mitraliera ?

 5. Asta e si mincinos,dar mitraliere de ce aveau,erau cu gloante de carton?????

 6. Nu iesim cu tancurile pe strazi pentru ca nu avem tancuri, si nu avem nici strazi. Asta ar fi trebuit sa zica.

 7. Cum nu ies bravii ostași români, dacă au ieșit cu transportoare blindate și pistoale-mitralieră?! Voiau să împuște virusurile cu ele, ori s-a anunțat un atac armat iminent din partea extratereștrilor?

  Cred că ar fi mai util socialmente să spună dl Ciucă de ce nu oferă sprijin unitățile militare CBRN, care sunt specializate tocmai în lupta împotriva unor atacuri biologice?

  Sau, în cazul unui atac biologic real (poate chiar asta este CoVID-19, habar n-am !) militarii români CBRN se vor încuia în case, ori vor fugi în munți și în păduri?!

 8. Si rolul tau de ministru al apararii , este sa il ligi si sa il pupi pe klauSS , care te-a uns in functie .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.