G4Media.ro

Ministrul Apărării, despre bruiajul ruşilor: Ne preocupă, nu ne dorim aşa ceva,…

Sursa foto: Știrile Pro TV

Ministrul Apărării, despre bruiajul ruşilor: Ne preocupă, nu ne dorim aşa ceva, monitorizăm, dar este felul în care Rusia se comportă în regiune de multă vreme

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, în legătură cu bruiajul efectuat de ruşi, că România este preocupată de această chestiune şi o monitorizează. ”Este felul în care Rusia se comportă în regiune nu de acum, ci de mai multă vreme”, a adăugat el, transmite News.ro.

Ministrul Apărării a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei în Turcia, cum răspunde România bruiajului efectuat de ruşi care afectează zona navală şi cea aeriană.

”Evident, astfel de acţiuni pun în sistem de atenţie pe cei care sunt obligaţi şi care au posibilitatea să monitorizeze astfel de incidente. Evident, cel mai mult are de suferit navigaţia maritimă, motiv pentru care şi astăzi, în discuţiile pe care le-am avut cu domnul Guler, ministrul Apărării din Turcia, componenta de siguranţă în ceea ce priveşte navigaţia pe Marea Neagră a ocupat un loc important pe agendă. În acest sens, vreau să vă spun că ne dorim şi probabil că în iulie Iniţiativa de deminare pe Marea Neagră va deveni operaţională. Discuţiile pe acest proiect sunt mai mult decât avansate, suntem la nivel de detalii tehnice. Şi tot astăzi, ca urmare a propunerii pe care am avut-o din partea Turciei cu ceva vreme în urmă, am comunicat faptul că cel de-al doilea vânător de mine care va intra în dotarea Armatei României se va opri pentru o perioadă pentru pregătire şi pentru integrarea în acest format”, a declarat ministrul Apărării.

El a precizat că acesta este modul în care Rusia se comportă în regiune de multă vreme.

”Evident că ne preocupă, evident că nu ne dorim aşa ceva şi monitorizăm, dar este felul în care Rusia se comportă în regiune nu de acum, ci de mai multă vreme”, a explicat Angel Tîlvăr.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bruiajul rușilor este o OPORTUNITATE, nu o problemă!
    Drept contramăsură NATO ar trebui să bruieze bombele chino-rusesti cu planare care fac ravagii in Ucraina și pot face ravagii și in Europa!
    Nu mai vorbim de avioanele rusești si dronele iraniene!