G4Media.ro

Ministrul Anisie aplică metoda Trump. Profesoara de română încearcă engleza și ratează…

Ministrul Anisie aplică metoda Trump. Profesoara de română încearcă engleza și ratează înțelesul cuvintelor – ștampilează cu “fake news” opinia unui jurnalist și informații pe care nu le contrazice / Plus: “NU am nicio pârghie legală să pot profesionaliza și depolitiza Educația”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a pus miercuri seară, într-o postare pe Facebook, ștampila “fake news”, însoțită de logo-ul instituției, pe un mesaj publicat de o ziaristă care în fapt își exprimase o opinie, o citase pe reprezentanta guvernului și oferise informații statistice pe care aceasta nu le dezminte sub nicio formă. Fără să indice lucrurile “false” și, în fond, care ar fi “știrea” în mesajul ziaristei Diana Oncioiu, oficialul român aplică, astfel, tehnica consacrată de Donald Trump, de a folosi expresia “fake news” pentru a transmite oamenilor “nu mai credeți în presă, credeți-mă pe mine”. Ministrul, candidat pe listele PNL pentru Senat, folosește ocazia și pentru a afirma că “NU am nicio pârghie legală să pot profesionaliza și depolitiza Educația”.

Jurnalista Diana Oncioiu, reporter Dela0.ro, care a scris în trecut despre inspectorii școlari implicați politic, a publicat marți, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care:

 • include un element de opinie, sub forma unei întrebări adresate USR ce include un răspuns anticipat din partea ministrului Anisie, cu privire la lipsa concursurilor în inspectorate
 • include un citat al ministrului, cu indicarea sursei (HotNews.ro)
 • include informații statistice despre implicarea masivă inspectorilor generali în politică, alături de PNL, date publicate de site-ul Dela0.ro

Miercuri seară, această postare a fost calificată de ministrul Anisie drept “fake news”, fiind redată fotografic și fiind însoțită de ștampila cu formula în engleză, plus logo-ul MEC.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bravo PNL ca aveti asemenea oameni in partid sper sa vă ajute să nu mai intrați în parlament.

 2. Anisie nu era la nivelul care ar fi permis cuiva sa o scoata din curtea scolii. Mai mult de o cafeluta si-o mica barfa nu cred ca a facut toata viata ei. Jenant pentru PNL ca tocmai la invatamant au pus un astfel de ministru.

 3. Astia ministri adevarati, mme anisie, liviu pop, nu ne coboram noi la alde de-astia fara bac ca funeriu, sau mai rau, alde miclea .
  Urmatoarea etapa e sa trecem la instalatori si coafeze bag seama. Important sa aiba carnet. Galben sau rosu, prin rotatie.

 4. E lejer la M.E. dacă stau ei sa claseze știri. O demagogie mai ieftină și superficială nu poate fi concepută. Anisie merită legitim pentru incompetența de care dă dovadă cu orice ocazie îi răsare. Dacă aș lucra la M.E. as avea capul în pământ de rușine să am o șefă ca dumneaei. Liderii noștri sunt de gumă, fără moralitate, fără coloană vertebrală; deci așa vom fi și noi dacă nu cumva așa am fost tot timpul.

 5. Tuta anului 2020: Monica pepsiGlas

 6. De acord cu comentariul de mai sus.
  „Palaria” de ministru e prea mare pt. d-na Anisie, care are si probleme de exprimare (nu stie ce înseamna fake-news, au mai aparut si altele). Mi-a revenit în memorie afirmatia unul lider PSD judetean, al carui nume a fost vehiculat ca posibil viitor ministru: „Nu ne ducem unde ne cade palaria pe ochi”.

 7. Asina neamului, urmașa fidelă a Dăncilei, nu cred că ar promova nici măcar un concurs, pe bune, de măturătoare. Este una dintre copitatele cu două picioare care se învârt prin guvern behăind de zor verzi și uscate. Oare unul singur din guvernul ăsta pricopsit nu se găsește să o bage în țarcul de unde a scăpat ? Păcat de toți elevii pe care această proastă o au la catedră. Un dulap ar fost mult mai inteligent decât ea.

 8. Problema este generala a invatamantului romanesc: incompetenta si ego cat casa! iast doamna ministu este reprezentatutul invatamantului romanesc. Studiu OECD (TALIS, 2013): profesorii romani se simt cel mai bine pregatiti, la polul opus Finlanda si Japonia. Asa in ciuda rezultatelor elevilor sunt printre cele mai slabe:
  Conform propriei lor perceptii, profesorii din Romania, alaturi de cei din Malaysia, se simt cel mai bine pregatiti dintre profesorii din tarile participante la studiu (…) La polul opus se afla profesorii din Finlanda si Japonia, care se simt cel mai slab pregatiti (72% dintre profesorii din Finlanda se declara bine sau foarte bine pregatiti in ceea ce priveste continutul disciplinei predate si 64% se declara bine sau foarte bine pregatiti in ceea ce priveste pedagogia disciplinei predate).

 9. O sa vedeti ca de la „Fake News-ul” asta o sa ajungem la „Newspeak” . 🙂 Tare satanica imi pare toata operatiunea …

  Altceva: Franta urla „Libera Exprimare” in timp ce UE vrea sa ne mai reteze din limbaj … Nice Nietzsche … Ajung la concluzia ca cu cat mai repede cu atat mai bine …