G4Media.ro

Ministrul Alexe: Garda de Mediu va controla mai amplu și va urmări…

Ministrul Alexe: Garda de Mediu va controla mai amplu și va urmări foarte bine fenomenul gunoaielor care vin din alte state

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a declarat vineri, la Zărneşti, că se vor amplifica, în perioada următoare, controalele efectuate de Garda de Mediu pentru a se evita pătrunderea deşeurilor din alte ţări în România, transmite Agerpres.ro.

„Sunt convins că, în perioada următoare, controalele la nivel naţional realizate de Garda de Mediu vor fi mult mai ample şi vor urmări foarte bine acest fenomen. Am declarat încă de la preluarea mandatului, a fost şi acel caz prezentat de mass-media săptămâna trecută, mi-am asumat că, în ce priveşte problematica de mediu, nu vom acţiona cu jumătăţi de măsură şi sunt foarte hotărât ca, împreună cu ai mei colegi din instituţiile din subordinea ministerului, toată lumea să respecte legea”, a afirmat Alexe, răspunzând unei întrebări.

Cu acelaşi prilej, el a reiterat necesitatea întăririi rolului instituţiilor de control din subordinea ministerului.

„Autoritatea de mediu, în speţă ministerul, nu poate face altceva – şi o face din ce în ce mai bine de când conducem acest minister – să verifice, prin controale, dacă reglementările de mediu sunt respectate de administraţiile publice locale sau operatorii privaţi. Astăzi, cadrul legislativ poate fi perfectibil. Ne dorim foarte mult să întărim rolul organelor de control pe care le avem – APM, Garda de Mediu, Garda Forestieră sau orice altă entitate din subordinea Mediului şi sperăm ca, în viitorul apropiat, să reuşim să asigurăm finanţare, sprijin logistic şi mai mult personal, ca să nu mai avem aceste probleme, ca ele să aibă o rezolvare aşa cum ne dorim ca stat şi, evident, o aşteaptă cetăţenii”, a spus ministrul interimar.

În ce priveşte cazul din Constanţa, unde, printre articole second hand au fost ascunse şi deşeuri, Costel Alexe a punctat că, în momentul de faţă, există o anchetă în desfăşurare şi, în momentul finalizării, rezultatele vor fi comunicate public.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. E un inceput in toate.

  Desi nu va crede nimeni.

  • Veniti la Suceava sa vedeti cum se ard gunoaie in mijlocul orasului pe valea sucevei, la fosta groapa de gunoi si la incineratoarele de pe valea sucevei si la firmele care noaptea ard, incuinereaza si scot fum si pulberi si un miros de ne descris si deasemwnea zgomot.
   Si nici autoritate de mediu si nici primaria condusa de PNL nu fac absolut nimic

 2. vorbe goale..posteritate..
  in rest, faceti c-catul praf!
  #coruptie

 3. Poate cere si ajutorul SRI ca se plictiseste de moarte in ultimul timp!

 4. Autoritatea de mediu trebuie să aibă mecanisme de control permanent la toate incineratoarele, furnalele și alte generatoare potențiale de noxe care există pe teritoriul României. De la SRI nu putem avea nici o pretenție, ei sunt ocupați cu alte probleme mai presante ce țin de lupta politică pentru putere.

  • SRI- ul parca avea rol de prevenție. Mi- e greu să cred că presa află și cei de la mediu nu.

 5. Domnule Ministru nu uita de BALASTIERE!!! cele care cara NON STOP spre IASI zi de zi !!!si care DISTRUG APELE!!!! HAI COSTELUS SUNTEM CU TINE!!!

 6. Garda de mediu a știut tot timpul, vameșii ,politia la fel. Nimic nu intră în port fără ca autoritățile să știe. Dar e prea dulce spaga! Niște nenorociți de corupți și hoți conduc acolo tot. S-au făcut controale și s-au luat măsuri datorită celor veniți acum la guvernare și poate datorită mobilizării impotriva virusului nou. Să nu creadă vreun prost că doar „cei de sus” sunt vinovați pentru corupția generalizată din sistem. Dacă ai un tovarăș care lucrează la stat poți să fii sigur ori că e corupt ori că e incompetent. Altfel lucrurile mergeau mai bine și nu eram groapa de gunoi a altora.

 7. Cu un drum, nu verificati si gunoaiele venite de la români ? Pe râuri, în munți, în păduri sau pe câmpuri. Cam pe unde trec ei zilnic.

 8. Cum va face asta o institutie care neaga poluari flagrante de rauri (vedeti cazurile de pe Aries si in Maramures din ultimii ani), filmate si recunoscute de catre experti? Eu zic ca nu are cum… e politizata, raspunde la comenzi si apara poluatorii.

 9. Ha ha ha! Mai putin afacerile gangsterilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.