G4Media.ro

Ministrul Agriculturii, după plafonarea prețurilor la energie și gaz: ”Oferă predictibilitate fermierilor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul Agriculturii, după plafonarea prețurilor la energie și gaz: ”Oferă predictibilitate fermierilor și producătorilor din agricultură și industria alimentară”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, afirmă, vineri, după plafonarea preţurilor la energie şi gaz, că decizia oferă predictibilitate fermierilor şi producătorilor din toate sectoarele din agricultură şi industria alimentară.

”Prin plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, adoptată astăzi de Guvern, oferim predictibilitate fermierilor şi producătorilor din toate sectoarele din agricultură şi industria alimentară, în aceste vremuri tulburi, şi îi ajutăm să menţină producţiile la un nivel ridicat. Pentru cel puţin 1 an de zile, preţurile pentru companiile din agricultură şi industrie alimentară vor fi plafonate”, a transmis ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, astfel, ”ne asigurăm că protejăm agricultura şi industria alimentară românească pentru a încerca să temperăm creşterea preţurilor de consum”.

”Avem soluţii şi pe termen mediu şi lung. Lucrăm deja la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care acordăm din Fondul de Modernizare sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă”, a mai transmis ministrul.

surrsa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Aloooo,dacă tot ajuți fermierii prin subvenții, beneficii de la stat, scutiri de taxe și impozite sau tot felul de forme aceștia sa se asocieze sa producă sa inmagazineze sa proceseze și sa valorifice, nu sa exportam materia prima și sa importăm alimente de proasta calitate expirate sau pâine congelata. Agricultura sa fie motorul economiei sa aducă plus valoare sa facă locuri de muncă sa dezvolte zonele rurale. Agricultura se bazează doar pe cultura mare pe grâu porumb și floarea soarelui unde se fac lucrări puține și se recoltează iar marfa se trimite direct de pe câmp în port producția. Locuri de muncă inexistente procesarea la fel,sectorul zootehnic ,legumicol, viticol,pomicol sunt puse la pământ. Sa se ducă subvențiile doar acolo unde se produce se procesează se valorifică, acolo unde se fac locuri de munca, acolo unde se fac mai multe domenii de activitate din agricultură nu numai cultura mare . Sunt PFA fără angajați dar primesc subvenții și beneficii din bugetul statului de miliarde cultiva maxim 3 culturi și sunt denumiți fermieri. Urât.

    • @ Luis.
      Spui bine în comentariile tale. Dar gândește-te că vorbești cu un ministru paralel cu agricultura. Cu un pensionar al Poliției sau al SRI-ului. Cu un…animal politic.Sadea.Adevărat. Ajuns la conducerea uneia din cele mai mari țări ca potențial agricol. O țară condusă de politicieni care ne fura de 33 de ani. Îi doare la teniși de ce vrem noi, Luis. Noi nu existam pentru ei.

    • Sa ne fie rușine ca o tara cu asa potențial agricol suntem mari importatori de hrană. Eu nu înțeleg la ce aruncam cu miliarde de euro în agricultură , ca fermierii sa aibă lovele jepane vile luxoase sau concedii extravagante???? Ia mergeți dvs prin mediile rurale sa vedeți cine sunt chiaburii???? Satele sunt măcinate de sărăcie iar acești mafioți sunt doldora de lovele.

  2. Predictibilitate pentru fermieri înseamnă și achizițiile de îngrășăminte pe plan intern. Unul dintre obiectivele voastre trebuia să fie și producția de îngrășăminte la noi.