G4Media.ro

Ministrul Agriculturii, despre prețul cărnii de porc, cel mai scump din UE:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Agriculturii, despre prețul cărnii de porc, cel mai scump din UE: „Am fost prin țară, jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare”/ Producătorii anunță că un kilogram de porc ar putea ajunge și la 60 de lei

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat, sâmbătă, la Realitatea Plus, că prețul cotletului de porc este 18 lei, iar al jambonului 19 lei în galantarele pe care le-a văzut în vizitele prin țară.

Daea a înaintat aceste prețuri în contextul în care, la finalul lunii octombrie, producătorii anunțau că prețul la carnea de porc se va dubla și un kilogram ar putea ajunge și la 60 de lei în preajma sărbătorilor:

  • „Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri (…) Am văzut, am fost prin țară, că jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare. Oamenii pot merge să cumpere de la o exploatație anume cu regula de a anunța medicul veterinar, să respecte regulile sanitare. Se vede carnea crescută în bătătură… Îi sfătuiesc pe toți care fac această operațiune să facă analizele de trichină”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a transmis, la finalul lui octombrie, că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană. O lună mai târziu de la această declarație, prețul carcasei de porc la 100 de kg a ajuns, la poarta fermei, la o medie de 231,7 euro, cu 56,6% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, cu 6,6% peste nivelul de acum o lună și cu 3,2% peste săptămâna anterioară, conform Economica.net care anunță că România are cea mai scumpă carne de porc de când există statistici europene pe acest subiect, adică din 2015. În plus, este cea mai scumpă carne de porc din UE, mai arată sursa citată.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

24 comentarii

  1. Ministrul Agriculturii, un clown!

  2. Daea este o fosila care nu.mai are ce căuta în politică. Cat despre pretul cărnii de porc, în zona rurală este de 17-20 lei pe kg, la macelariile din marile orase poate fi 35-40. Este absolut normal.

    • Este normal sa dai 3500 – 4000 de lei pe un porc de 100kg? Se pare ca stai prin Qatar sau Emiratele Arabe. Anul trecut am cumparat cu 13 lei kg de la sat deci 13×100=1300

    • Corect. La tara, kg de porc “in viu” e 17-18, poate 20. Sigur, in supermarket, muschiul file piate ajunge si la 50-60.
      E mult fake news pe tema asta. La toate televiziunile toti se vaita ca ce scump o sa fie Craciunul dar, pe strada e trafic de cosmar, magazinele sunt pline ochi si Poiana Brasov e rezervata 100%. Deci, ce intelegem din toate astea?!

    • @Nox,

      de 1 dec am cumparat din curte de la om cu 16lei kg in viu

    • @RG Ai dreptate, magazinele sunt foarte aglomerate. Cred ca unul dintre motive e ca oamenii au facut ceva economii in pandemie, si pentru moment nu simt cresterea preturilor.

  3. Că sunt eu ministru.

  4. Auzi tu, peste 10 euro kg de carne de porc! O sa ne crestem, ca pe timpul lui Ceasca, un porc in gradinita de sub balcon.

  5. Comunistul asta analfabet a văzut prețurile astea la cantina parlamentului ca numai acolo se vând porcii ieftin !

  6. Traditia primitiva, salbatica si patologica (la propriu – risc de trichineloza) a taierii porcului in ograda justifica, printre multe altele, perceptia vestului civilizat privind inapoierea acestui popor. Suntem singurii din UE care continua aceasta mizerie, prezenta inca la rusi si ucrainieni.
    Preturi Kaufland B Vacarescu ieri, porc/kg: pulpa – 23 lei, ceafa – 25 lei, piept – 22 lei, cotlet – 24 lei, adica 10-15% peste preturile din decembrie 2021.

  7. Unde e 18 lei/kg cotletul de porc? In magazinele cu circuit inchis pentru nomenclaturisti?

  8. Da, prețul la târtița de cormoran ,cât mai este oare? Că ăsta le știe pe toate…

  9. Moshulika asta a vazut preturile pentru 100 de grame si crede ca sunt pentru 1 kg 🤣

  10. Daca ministrul transporturilor nu stie pretul unui bilet la metrou, va asteptati ca ministrul agriculturii sa stie pretul la carne? 😎😂🤣

  11. Fără libertate de exprimare

  12. Ajung 300 de grame de carne de porc , tocata , pentru o ciorba de perisoare . Nu costa mai mult de 15 lei , carnea tocata .

  13. Nu costa mai mult de 15 lei , 300 de grame de carne tocata de porc , pentru o oala de ciorba de perisoare . Mai mult costa celelalte alimente , orezul , bulionul , inca vre-o 15 lei .

  14. Mie imi ajung 8 Mici , 12 lei , si Mananc 2 Zile . Cate 1 Mic Dimineatza , 1 Mic la Pranz si 1 Mic Seara , si 1 Mic Dimineatza la ora 10 la Pauza de Masa !

  15. Domnule ministru nu cunoasteti preturile la produsele alimentare