G4Media.ro

Ministerul Turismului susține că va deconta cheltuielile firmelor care participă la târgurile…

sursa foto: Facebook/ Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Ministerul Turismului susține că va deconta cheltuielile firmelor care participă la târgurile de turism/ Decorarea standurilor și închirierea spațiilor, printre cheltuielile decontate integral

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va deconta cheltuielile de participare ale firmelor la târgurile de turism, anunţă instituţia precizând că programul vizează generarea unui efect stimulativ pentru beneficiari, prin subvenţiile acordate pentru promovarea produselor şi serviciilor turistice pe pieţele externe, transmite News.ro. Cheltuielile cu taxa de participare, închirierea de spaţiu pentru stand de la organizatori, personalizarea, amenajarea şi decorarea standului vor fi decontate integral. Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate pentru anul în curs este de 7.400.000 lei, din fonduri de la bugetul de stat. Numărul mediu al beneficiarilor este de 200 de expozanţi anual.

”Guvernul României a aprobat miercuri, 18 ianuarie a.c., încadrarea în politicile fiscal-bugetare şi financiare ale statului român a schemei de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism la manifestările expoziţionale, în pavilioanele naţionale, standurile specializate ori miniexpoziţiile din străinătate, la care va fi prezent Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Programul vizează generarea unui efect stimulativ pentru beneficiari, prin subvenţiile acordate pentru promovarea produselor şi serviciilor turistice pe pieţele externe”, anunţă ministerul.

„Facilitarea participării de la târgurile internaţionale de turism a operatorilor economici, în cadrul pavilioanelor naţionale, a fost reconsiderată în urmă cu trei ani drept «ajutor de stat». În tot acest timp, tocmai pentru că România nu putea risca să piardă un instrument atât de important pentru promovarea destinaţiei, s-a mers pe o soluţie temporară de compromis. Mai exact, până la definitivarea şi aprobarea schemei de minimis, au putut fi prezente la manifestările expoziţionale din străinătate doar asociaţiile profesionale, patronale şi organizaţiile neguvernamentale care nu desfăşoară activitate economică, precum şi autorităţile administraţiei publice locale şi centrale”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

El menţionează că schema de minimis este gata şi, mai mult decât atât, există buget alocat pentru ea.

”Reprezentanţii mediului privat vor putea fi prezenţi fără niciun cost la standurile organizate de România, iar o parte dintre cheltuielile pentru transport şi cazare le vor fi decontate”, precizează ministrul.

Beneficiarilor schemei de minimis le vor fi decontate următoarele cheltuieli:a) 50% din cheltuielile reprezentând preţul transportului extern, fără a depăşi echivalentul în lei a 500 euro, calculat la data semnării actului final privind furnizarea ajutorului de minimis pentru 1 reprezentant/operator economic;

b) 50% din cheltuielile reprezentând preţul primei nopţi de cazare, pentru câte un participant de la fiecare operator economic expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru instituţiile publice categoria 1;
c) 100% din cheltuielile pentru:
• taxa de participare;
• închirierea de spaţiu pentru stand de la organizatori;
• personalizarea, amenajarea şi decorarea standului.

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate pentru anul în curs este de 7.400.000 lei, din fonduri de la bugetul de stat. Numărul mediu al beneficiarilor este de 200 de expozanţi anual. Înscrierile se vor şi de această dată digital.

Schema de ajutor de minimis urmează a fi aprobată prin ordin al ministrului antreprenoriatului şi turismului.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. HORECA este industria unde se face cea mai mare evaziune fiscală. Te uiți pe raportările anuale și zici că toate dau ortul popii. Hotelurile pline pe litoral, în poiană, servicii de kk.t! Angajații plătiți la limita supraviețuirii în timp ce patronii se lăfăie și-și plimbă averile prin țări-seifuri. Ca ce chestie ministerul să sprijine firme private din banul public pentru participarea la târguri?!! Să facă bine firmele să se asocieze și să participe pe banii lor și nu pe bani publici!