G4Media.ro

Ministerul Transporturilor după ce două trenuri de metrou s-au ciocnit: Ministerul nu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul Transporturilor după ce două trenuri de metrou s-au ciocnit: Ministerul nu poate să intervină în managementul Metrorex / Compania condusă de Mariana Miclăuș, susținută de PNL, e în subordinea ministerului condus de Grindeanu (PSD) / UPDATE: Grindeanu a cerut un raport

UPDATE: Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marți seară, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou, a anunțat ministerul.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit sursei citate.

Știrea inițială: Reprezentanții Ministerului Transporturilor au transmis, marți seară, presei, după ce două trenuri de metrou s-au ciocnit că Ministerul nu poate să intervină în managementul Metrorex.

„Cum bine stiti METROREX are conducere numita pe oug 109. MTI nu poate sa intervina in actul de management al companiei. Prin urmare conducerea executiva poate sa va ofere mai multe sau toate detaliile”, au transmis reprezentanții ministerului.

Compania Metrorex este în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu (PSD).

Directorul general al companiei a fost desemnat în toamna anului trecut, în baza OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Consiliul de Administrație de la Metrorex a desemnat-o câștigătoare pentru funcția de director general pe Mariana Miclăuș, anterior șefă interimară la metrou. Mariana Miclăuș a fost susținută în funcție în actualul mandat de PNL, potrivit Economedia.

Marți seara, în jurul orei 19.00, două trenuri de metrou s-au ciocnit după ce unul a intrat pe linia celuilalt, iar un al treilea metrou s-a defectat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează