G4Media.ro

Ministerul Sănătăţii: Se recomandă să evitaţi consumul de băuturi alcoolice, două săptămâni…

Ministerul Sănătăţii: Se recomandă să evitaţi consumul de băuturi alcoolice, două săptămâni de la vaccinare / Dacă se întâmplă să beţi 1-3 unităţi de alcool, este bine să nu amânaţi şi să mergeţi să vă vaccinaţi

Ministerul Sănătăţii prezintă, pe pagina de Facebook, recomandări pentru perioada dinainte şi de după vaccinare, arătând că se poate mânca şi bea apă înainte de prezentarea la vaccinare. Se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice, dar „dacă se întâmplă să beţi 1-3 unităţi de alcool, este bine să nu amânaţi şi să mergeţi să vă vaccinaţi”, arată reprezentanţii MS. Totodată, aceştia afirmă că nu recomandată administrarea de paracetamol sau ibuprofen pentru a preveni eventualele efecte adverse, scrie News.ro

Potrivit Ministerului Sănătăţii, înainte de vaccinarea împotriva COVID-19 se poate mânca şi bea apă.

„Se recomandă să evitaţi consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantităţi mari, cu 48 de ore înainte de vaccinare. Deşi nu există studii care să arate cum alcoolul interacţionează cu vaccinul anti-COVID-19, alcoolul slăbeşte sistemul imunitar, în special când e consumat excesiv. Cu toate acestea, dacă se întâmplă să beţi 1-3 unităţi de alcool, este bine să nu amânaţi şi să mergeţi să vă vaccinaţi conform programării”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a MS.

O unitate de alcool conţine între 8 şi 13 grame de alcool pur.

Alte sfaturi se referă la un odihna în noaptea dinaintea vaccinării, întrucât „un somn odihnitor şi liniştit ajută sistemul imunitar”.

„Nu este recomandat să luaţi paracetamol sau ibuprofen înainte de vaccinare pentru prevenirea eventualelor efecte adverse ale vaccinului. Pacienţii care iau paracetamol sau ibuprofen pentru boli pre-existente nu trebuie să întrerupă tratamentul înainte de vaccinare”, mai scrie în postare.

Totodată, sunt prezentate recomandări şi pentru perioada de după vaccinare.

„Puteţi să mâncaţi şi să beţi apă după ce v-aţi vaccinat. Deşi nu este contraindicat, pentru o eficienţă cât mai mare a vaccinului, se recomandă să evitaţi consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantităţi excesive, timp de două săptămâni de la vaccinare”, arată reprezentanţii MS.

În cazul în care pe o persoană o doare braţul în care i s-a administrat vaccinul, i se recomandă să aplice un prosop curat, umezit în apă rece pe zona injectării. De asemenea, efectuarea de exerciţii cu braţul ajută la ameliorarea durerii.

„Dacă aveţi stare febrilă, beţi multe lichide. Puteţi lua paracetamol sau ibuprofen pentru ameliorarea disconfortului cauzat de eventuala apariţie a unei stări febrile şi / sau dureri de cap. Contactaţi doctorul dacă efectele adverse nu dispar în câteva zile”, adaugă sursa citată.

Conform MS, persoana vaccinată se poate întoarce apoi la lucru, dacă se simte bine.

„Da, după vaccinare vă puteţi întoarce la lucru atâta timp cât vă simţiţi bine. Dacă vă doare tare braţul în care vi s-a făcut injecţia, puteţi întâmpina dificultăţi în ridicarea obiectelor grele. Dacă vă simţiţi foarte obosit, este recomandat să evitaţi să conduceţi. În general, efectele adverse dispar în câteva zile de la administrarea vaccinului”, mai arată reprezentanţii MS.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Niste M….IE avem voie să dăm inainte? Oricum este o gluma acest vaccin, mai ales ca este ineficient pentru noile tulpini din Africa de Sud sau Brazilia.

  • Ce bine-ar fi sa nu te vaccinezi , cu toata familia si tot neamul tau.
   Exista o sansa reala sa va dispara samânta, definitiv!

  • @mike – De ce esti, ma, mincinos? Nici nu te mai iau cu argumente pentru ca nu merita postarea ta.
   Oameni buni, informati-va din surse oficiale si nu mai dati crezare celor ca mike asta!

 2. Da da să vezi ce sticle de RUM îmi iau și nainte și între și după rapel

 3. 1-3 unități? Așa e ordinul pe unitate?

 4. Bai M I K E esti rus ?
  Ce bine ca mi-ai zis tu ca vaccinul este ineficient.
  Aia de la Oxford zic azi dupa teste ca produc un raspuns imun foarte puternic https://www.theguardian.com/world/2021/feb/11/pfizer-vaccine-strong-response-new-covid-variants
  Eeeh dar ce stiu aia de la Oxford. Nu au scoala ta facuta la Putin pe maulul marii.

 5. Ministerul Sănătății nu-i normal la capul lui!
  Cei care nu au Facebook cum află?!!
  Și-apoi n-a trecut prea mult timp de la debutul campaniei de vaccinare, nu era o problemă dacă ne anunțau prin iulie, august…

 6. Acum ceva ani, eram mort de beat in Grozavesti, dar, mort(nu mai eram student, eram la baut), ce 1-3 unitati, eram in pragul comei. Venise o asistenta si o ambulanta care s-a rugat de toata lumea sa faca vaccin, ca trebuie sa le termine, etc. mi a zis si mie, i-am zis ca – s lemne(desi nu mai era nevoie, se vedea de la 100 de m), mi-a zis ”nici o problema” si mi a facut vaccin :))))))))

 7. Citind comentariile, iti dai seama cat de normala a ajuns Romania „pas cu pas”. Ura insamantata din 2014 incoace face roade multe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.