G4Media.ro

Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3 milioane de doze de vaccin gripal…

Sursa foto: Ulrike Leone from Pixabay

Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul care începe în toamnă

Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul care începe în toamnă, care vor fi destinate vaccinării gratuite a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. În actualul sezon, au fost vaccinate 1,5 milioane de persoane prin campania gratuită a ministerului.

Astăzi a început Săptămâna Europeană a Vaccinării, iar în acest context, Ministerul Sănătății reiterează susținerea pentru continuarea neîntreruptă a activității de vaccinare de rutină a populației, se arată într-un comunicat al ministerului remis G4Media.ro.

„În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeola pe teritoriul Romaniei în care s-au inregistrat aproximativ 20 000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, citat în comunicat.

În contextul în care în România rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, o prioritate pentru Ministerul Sănătății o reprezintă implementarea programelor de vaccinare și asigurarea respectării prevederilor incluse în legislația cu privire la vaccinare, potrivit sursei citate.

„Totodată, trebuie pregătit sesonul de gripă din toamna acestui an și luate toate măsurile de protecție. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3 000 000 de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
În acest context, Ministerul Sănătății a achiziționat deja dozele necesare pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste intre 6 luni si 5 ani, fiind semnat primul contract de vaccin gripal tetravalent pentru aceasta categorie de vârstă”, se arată în comunicat.

Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de prevenție împotriva bolilor infecțioase, care contribuie la salvarea a 2-3 milioane de vieți anual, la nivel global. Datorită vaccinurilor boli precum variola sau poliomielita au dispărut și multe dintre bolile infecțioase, cândva fatale, iar gripa astăzi nu mai reprezintă o amenințare.

Ministerul Sănătății mai precizează că, în contextul pandemiei COVID-19, toate măsurile generale recomandate de specialiști împotriva COVID-19 (igiena mâinilor, eticheta respiratorie, distanța socială) și măsurile specifice de prevenire și control a infecției sunt implementate la nivelul cabinetelor medicale de medicină a familiei. Suplimentar, aceste măsuri vor fi consolidate prin măsuri de tip administrativ dispuse împreună cu Direcțiile de Sănătate Publică precum: triajul telefonic, programarea serviciului de vaccinare la cabinetul medicului, constituirea unor circuite medicale distincte, separarea serviciilor de imunizare de cele curative pentru a reduce riscul de transmiterea bolii, respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție
personală atât de către personalul medical cât și de părintele însoțitor și copil, elaborarea planurilor de recuperare acolo unde vaccinarea a fost întreruptă temporar.

Citește și

Rafila: Legea vaccinării este absolut necesară. A stat prea mult în Parlament fără să existe o decizie finală

Sursa foto: Ulrike Leone from Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ia te uită ce minune! Tot prin Institutul lui Cercel e treaba asta? Păi astea-s vaccinurile alea cu aluminiu si alte metale grele? Rebuturi de la alții? Testate pe ce? Pe găini? Ce cobai ați avut? Sau devenim noi cobaii? Si vaccinarea e cu forța? Ca ar fi penală treaba.

  2. Sa nu rămână la stadiu de intenție si in toamna sa fie luați prin surprindere, ca de obicei.

  3. Asa se intampla cand dai puterea unui grup restrans de oameni. Ludovic Orban se va transforma in dictator. La toamna urmeaza destituirea presedintelui Iohannis. De ce asa tarziu ?

  4. Ai ajuta un om daca iti cere ajutorul ?

  5. Sincer, as vrea sa fie adevarat dar si anul trecut se laudau ca sunt vaccinuri si medicii de familie nu aveau. Oameni batrani care si-au facut an de an vaccinul gripal au ramas fara in toamna/ iarna trecuta.
    Doamne ajuta sa nu se mai repete!