G4Media.ro

Ministerul Sănătății caută soluții pentru ca spitalele care tratează COVID-19 să poată…

Ministerul Sănătății caută soluții pentru ca spitalele care tratează COVID-19 să poată îngriji din nou și pacienții cu alte boli

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a participat, miercuri, la o videoconferință cu directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică în care s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în spitale, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății caută soluții pentru creșterea accesibilității la serviciile medicale pentru pacienții non-COVID-19 și creșterea calității serviciilor oferite pacienților COVID-19. La videoconferință a participat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, citat în comunicat.

În urmă cu aproape un an, după declanșarea pandemiei, Ministerul Sănătății a decis ca spitalele în care sunt internați pacienții cu COVID-19 să trateze exclusiv această patologie. Din această cauză, numeroși pacienți cu boli cronice nu au avut acces la timp la tratament sau operații.

Citește și

Medicul Cristian Băicuș de la Spitalul Colentina: Toate spitalele trebuie să funcționeze ca înainte de pandemie și să trateze și pacienții cu Covid care ajung la ele. Avem spitale mari cu zeci de paturi de Terapie Intensivă, dar spunem că nu sunt locuri la ATI pentru bolnavii de Covid. Ce facem, ne uităm la ei cum mor?

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dar de ce?! Las-așa, ca mor mai repede pensionarii care vă stau în gât!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.