G4Media.ro

Ministerul Sănătăţii anunță că au fost preluate probe din alimentele pe care…

sursa foto: captura

Ministerul Sănătăţii anunță că au fost preluate probe din alimentele pe care le-ar fi consumat pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Ministerul Sănătăţii a informat, miercuri seara, că au fost preluate probe din alimentele pe care le-ar fi consumat pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni şi acestea au fost direcţionate către INSP – Centrul de Sănătate Publică din Iaşi pentru analize microbiologice, relatează Agerpres.

„Ministerul Sănătăţii a organizat o celulă de criză, care a dispus transferul tuturor pacienţilor simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistenţă medicală de terapie intensivă, precum şi preluarea de probe biologice şi de aliment pentru analiza toxicologică la IML Iaşi. Probe din alimente au fost preluate şi direcţionate de asemenea către INSP – Centrul de Sănătate Publică din Iaşi pentru analize microbiologice. Transferul pacienţilor de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanţe pentru victime multiple şi este coordonat de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la ora 18,30, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au fost anunţaţi verbal de DSP Vaslui despre „o situaţie gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate”.

„În cursul zilei de 21 noiembrie, toţi pacienţii şi o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de peşte. În cursul nopţii de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături şi diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie şi la alţi pacienţi. Până în momentul de faţă s-au înregistrat 3 decese şi un pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...