G4Media.ro

Ministerul Justiției: Proiect care prevede ca victimele infracţiunilor să poată solicita un…

Foto: Pixabay

Ministerul Justiției: Proiect care prevede ca victimele infracţiunilor să poată solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere pentru acoperirea nevoilor urgente

Ministerul Justiţiei a anunţat vineri că a iniţiat procedura de consultare publică în cazul unui proiect care prevede că victimele infracţiunilor pot solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară, relatează digi24, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MJ, este vorba de proiectul de HG privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracţiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare.

Acest proiect operaţionalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal.

Conform proiectului, victimele infracţiunilor pot solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară. Voucherele vor fi acordate într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

MJ susţine că introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere, scrie Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Victimele infracțiunilor sunt 16 milioane de romani discriminați in țara lor, furați permanent de politicieni țepari si firme căpușe abonate la contracte cu statul sau exploatatoare de resursele țării, implicate in infracțiuni de corupție si asimilate corupției.

    • Asa este(m-a uns la suflet),dar vine unu’ca Vanghelie,”care este”,si cere CCR sa constate ca este neconstitutională,fiindca incalca prezumtia de nevinovatie.Ce te faci,ca la cum a judecat pană acum legile aceasta curye,pentru ea asta este o bagatelă!?