G4Media.ro

Ministerul Finanțelor vrea OUG prin care să permită Eximbank intrarea pe piața…

Ministerul Finanțelor vrea OUG prin care să permită Eximbank intrarea pe piața de retail

Un proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică miercuri de Ministerul Finanțelor prevede modificarea legislației astfel încât Eximbank să poată activa și pe piața de retail (operațiuni adresate persoanelor fizice), dar și modificări în structura de conducere a băncii controlate de stat.

Modificările au loc pe fondul încheierii negocierilor pentru cumpărarea de către Eximbank a Băncii Românești (deținută de banca greacă NBR). Tranzacția, al cărei preț nu a fost dezvăluit oficial, face obiectul unei analize a Consiliului Concurenței. G4Media.ro a scris la momentul negocierilor că prețul pe care ar urma să îl plătească Eximbank ar fi de circa 450 de milioane de euro.

Pentru a putea intra pe piața de retail, Eximbank are nevoie de o prevedere legală expresă în acest sens, potrivit notei de fundamentare care însoțește proiectul de OUG.

Proiectul legislativ mai prevede și modificarea structurii de conducere a Eximbank: banca va fi condusă de un consiliu de administrație numit de adunarea generala a acționarilor, format din 7 membri, din care 4 administratori neexecutivi și 3 administratori executivi, respectiv președintele executiv și doi vicepreședinți executivi ai băncii. Președintele consiliului de administrație va fi desemnat de către adunarea generală ordinară a acționarilor dintre membrii neexecutivi independenți.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. OUG?
  De ce?
  Nu se poateo lege prin Parlament?

  • Nu, in Romania totul e arbitrar, cum vrea sultanul du-jour.

   O tara inapoiata, plina de prosti si slugi PSD.

 2. eximbank e un fel de bacorex? de unde scot jemecherii nerambursabile ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.