G4Media.ro

Ministerul Educației se pregătește ca greva generală să țină până la examene.…

Foto: Pixabay.com

Ministerul Educației se pregătește ca greva generală să țină până la examene. Schimbări de ultimă oră în regulile de la Evaluarea Națională și Admiterea la liceu 2023: se suplimentează numărul membrilor în comisii, iar președinții acestora pot fi și profesori din consiliul de administrație, nu numai directori și directori adjuncți

Metodologiile de organizare pentru Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a și Admiterea la liceu 2023 au fost modificate în mod excepțional, în ultimele două săptămâni, fără niciun anunț public din partea Ministerului Educației. Mișcarea dublă ar avea ca scop, potrivit surselor Edupedu.ro, acoperirea cu profesori a componenței comisiilor de examene/admitere, în cazul în care greva generală din sistemul de educație, anunțată din 22 mai, va dura până la 6 iunie, când încep înscrierile pentru evaluare.

Ordinele de ministru, deși modifică regulile de organizare a examenelor/admiterii, nu au fost publicate de Ministerul Educației pe site-ul instituției, nici în categoria specială „ordine de ministru” și nici în categoriile „Evaluarea Națională” sau „Admiterea la liceu

Regulile de organizare pentru comisiile de la Evaluarea Națională au fost aprobate încă de anul trecut, din 6 septembrie 2022, mai exact, prin ordinul ministrului educației nr. 5.241/2022 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022—2023. Nu au existat modificări și nu se fac, de regulă modificări ale regulilor din aceste metodologii cu trei săptămâni înainte de examene. Ministerul Educației a modificat însă acest ordin pe 17 mai, exact în ziua în care negocierile cu sindicatele au eșuat și confirmarea că va fi grevă generală în sistemul de învățământ a fost transmisă de reprezentanții profesorilor.

Ordinul este semnat de secretarul de stat pentru învățământ superior, Gigel Paraschiv, în locul Ligiei Deca, pe 17 mai, dar a fost publicat în Monitorul Oficial vineri, 19 mai.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa nu credeti am ceva cu profesori dar nivelul de cunostinte al lor , al profesorilor , lasa de dorit . Totul se zbate in jurul banilor . si munca cit mai putina . Sunt profesori care merg la scoala de trei ori pe saptamina si au 20 de ore efectiv lucrate . Cum poti da un salariu de 5000 lei acestui om ?