G4Media.ro

Ministerul Educației: peste 1.000 de copii confirmați pozitiv cu Covid în prima…

Ministerul Educației: peste 1.000 de copii confirmați pozitiv cu Covid în prima săptămână de școală

604 de persoane care lucrează în învăţământ și peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală, a declarat, sâmbătă, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

„Pe parcursul primei săptămâni, conform datelor culese de Ministerul Educaţiei din unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare, un număr de 1.091 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID -19. Ca urmare, s-a suspendat activitatea faţă în faţă în 795 de clase sau grupe de învăţământ preşcolar, ceea ce a mărit cumva numărul elevilor aflaţi în situaţia de a învăţa la distanţă”, a declarat Sorin Ion într-o conferinţă de presă.

Tot în prima săptămână, a precizat el, Ministerul Educaţiei a identificat şi 604 de persoane infectate care lucrează în învăţământ – personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic.

„Pentru săptămâna viitoare, la nivelul zilei de vineri – data de referinţă pentru stabilirea scenariilor – sunt în continuare un număr redus de localităţi cu peste 6 la mie – sunt 13 – prin urmare numărul de copii care vor învăţa în sistem online din această cauză rămâne relativ constant”, a adăugat secretarul de stat.

Ion a menţionat că în aceste zile se transmit teste către cabinetele medicale din instituţiile de învăţământ.

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Nu au adus teste în școli că găseau mai mulți. Nici măcar metodologie de aplicare nu au. Glumind : LA CE A ÎNCEPUT ȘCOALA? Răspuns :LA RISC!

  2. A început ca vrut musai sa înceapă dl cu privirea goala. Acum sta pitulat în spatele acestui record negativ.

  3. poetul ombladon ave o metfra foarte potrivita: suferim de diagnostic

  4. Felicitari guvernului catu Inca o stire „pozitiva” Se vede ca lucreaza pentru Romani (pentru sau impotriva e inca neclar se asteapta revenirea PM din haloul etnobotanic) Cuie Matu

  5. Intimplator, treceam acum 2 zile prin fata liceului D Cantemir, cind elevii au terminat cursurile.Au iesit pe usa scolii, un grup de aproximativ 30 de elevi deodata.Ce sa vezi?Distantare ,zero.In tot grupul erau 4-5 elevi cu masca pe figura restul,cu ea sub barba sau de loc.Ca sa ne intelegem,asa ieseau pe usa scolii.In curte,un paznic in virsta,si el statea pe un scaun cu masca sub nas.Concluzie:nimeni sau f putini mai respecta regulile pandemiei,controale nu exista si ne mai miram ca vor fi 10-15000 de cazuri in octombrie.Din pacate suntem un popor, pt care legile si regulile sunt facute sa nu fie respectate.

    • Doamnă dragă, româncă, nu v-ati dat seama ca situația asta nu e de alaltăieri, ci de aproape doi ani? Și anul școlar trecut elevii țineau masca sub bărbie și se îngrămădeau. Pe logica dvs, acum ar fi trebuit să fim morți cu toții!

    • Calmi domnilor, erau infectati ca incepea scoala sau nu, astia au fost gasiti din greseala, daca s-ar testa saptamanal de exemplu cred ca s-ar gasi mult mai multi

  6. La inceputul pandemiei cand se hotarasera cei de la butoane sa sacoata batranii fortat din case si sa-i carantinizeze, s-a uitat extrem de repede… Bine ca la timpul potrivit cetatenii s-au sesizat si cei sus pusi nu si-au putut face planurile. E un scenariu. Acum a venit randul copiilor. Daca dormim ceea ce va urma va fi dezastruos. In Parlament ei intre ei stau ca gastele fara distantare sau altceva si nu am auzit sa se fi imbolnavit careva. Puscariasii culmea e ca nu se imbolnavesc si la refugiati observ ca fuge virusul de ei. Totul e un scenariu global. Vadim Tudor vorbea despre acesti aristicrati ce controleaza finantele pamantului si ce planuri au. Cand traia au ras de el si era informat.