G4Media.ro

Ministerul Educației îi cere lui Vlad Voiculescu ca orele remediale să fie…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministerul Educației îi cere lui Vlad Voiculescu ca orele remediale să fie făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea, iar simulările examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Sorin Ion a declarat, marţi seară, că instituţia pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări MInisterului Sănătăţii. Una dintre acestea vizează orele remediale, care ar trebui făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea. De asemenea, s-a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să de desfăşoare cu prezenţă fizică.

”Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii cinci lucruri, nu doar purtarea măştii sau nepurtarea măştii. Am solicitat în primul rand desfăşurarea orelor de activitate remedială, care trebuie să înceapă foarte curtând, desfăşurarea lor exclusiv faţa în faţa, indiferent de scenariu, evident făcând abstracţie de situaţiile în care localitatea este în carantină, dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu: aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţarea suficienta astfel încât riscurile epidemiologice sa fie minime, dar sa permitem şi participarea elevilor de clasele V, VI, VII”, a declarat Sorin ion la B1TV, marţi seara.

Au mai fost făcute solicitări în privinţa învăţământului special.

”Am solicitat permiterea învăţământului faţa în faţă a elevilor de la învăţământul special, pentru ca grupele de studiu sunt foarte mici, maximum 10 copii odată, iar învăţământul online este extrem de dificil, dacă nu imposibil”, a mai declarat Sorin Ion.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut ca simulările examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să fie cu prezenţă fizică, iar masca de protecţie să dispară de la orele de sport.

”Am solicitat ca simulările examenelor naţionale cele care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală. Evident, în acele zile neparticipând la şcoală ceilalţi elevi. Nu îl ultimul rând, argumentatele nostru pentru a renunţa la măştile de protecţie în timpul orelor de sport sunt convins ca cel puţin pentru aceste ore desfăşurate pe terenul de sport va fi înţeles şi permis. Măsura purtării măştii poate fi înlocuită de o distanţare cat mai mare şi în cazul sălilor de aerisire permanentă”, a mai declarat secretarul de stat.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ore remediile fizic? Face ți teste antigenice in scoli mai întâi.

 2. De ce dracu nu inghetati anul scolar? Chiar nu va dati seama cati copii nu au avut acces la acest simulacru de invatamant online? Idiotilor!

 3. Cmapeanu are probleme serioase de concentrare

 4. De data asta, traseistul coronasceptic vaccinat cu prioritate la 52 de anisori (care doar pozeaza în mare susținător al școlii, el fiind doar un arivist fără principii) a trimis un lacheu să behaie asa-zisele „propuneri”.
  El o fi ocupat cu proiectul „România Educată”( de câte ori apare la TV, traseistul mai dă o limbă spre Cotroceni, lăudand de fiecare dată acest proiect, indiferent de subiectul discutiei, iar când vorbește de „România Educată” zici că e un robotel, vorbeste repede si spune, de fiecare dată, acelasi bla, bla, bla – să-l urmăriți, e fascinant în capacitatea de a lingusi, nu degeaba are 4 partide la activ in 5 ani).
  1. Aberația nr.1: ore remediale cu prezență fizică în zone in Scenariu Roșu: cu alte cuvinte, copiii stau dimineața in online si se cară după-amiaza la școală să facă ore cu profesorul care le-a predat dimineața online.
  Mai bine deschideți de tot scolile, asumati-vă acest lucru bărbătește, pentru că simulacrul de ore „remediale” e un pansament plin cu nosocomiale. 2. Asa-zisele „simulări”: se pierde o săptămână aiurea in tramvai, cel putin la clasa a 12 a, iar nu se fac ore, iar niste teste fără relevanță, doar ca să fie bifata acțiunea.
  Oricum, după simulări, urmează luna aprilie, cea cu 2 vacante, frățica, zero recuperări la școală.
  Prin Bucuresti nu e aproape nimeni prin licee, se merge pe mica înțelegere cu profesorii ptr. online pentru că mulți au venit cu adeverințe false de stat online și mai erau doar câțiva amărâti prin clase.
  Plus că au apărut sosocii cu simptome de „răceala ” si s-au inchis clase. 3. Falsa problemă a măștii la sport: aproape nimeni nu face acum ora de sport. În plus, e primăvară, o oră în aer liber in curtea școlii cu distanțare nu strică nimănui.
  Oricum, vestiarele sălilor de sport din multe scoli românești sunt niste zone imputite si înghesuite.
  Sălile de sport construite cu toptanul in urmă cu 7-8 ani(Bucuresti) au mari probleme cu ventilatia, sunt prost construite.
  Faceți o vizită la o sală de-asta nouă si faceti sport o jumate de oră în ea.

 5. Să îi facă cineva o recenzie personală domnului ministru. Ochelarii de cal nu sunt un atuu lăudabil.

 6. Ce inseamna „am solicitat ca…”? Ministerul Sanatatii iti soune ce e sigur/sanatos si ce nu. Ce sens are sa soliciti ministerului orice altceva?
  E ca si cum ministerul sanatatii iti spune ca nu e sigur sa consumi alimente expirate, iar ministerul invatamantului solicitia ca, prin exceptie, unele clase sa primeasca totusi cornuri expirate.
  As fi zis ca e noaptea mintii, daca n-as fi stiut ca e (inca) o schema menita sa paseze responsabilitatea cand va creste iar numarul de cazuri.

 7. Ministerul Educației „lupta” pe baricade pentru contaminarea profesorilor, a elevilor și a familiilor acestora. Plus acele simulări care nu își au locul în situația actuala.
  Încăpățânarea d-lui Câmpeanu este periculoasa.

  • Aveți perfecta dreptate. Răspunde cineva ca avem copii bolnavi și au rămas cu sechele grave după covid. Nu îl interesează, chiar trebuie sa plătească copii noștrii ptr ideile ipocrite a unui ministru. Demisia!!!!!