G4Media.ro

Ministerul Educației e de acord cu dublarea alocației forfetare pentru transportul elevilor,…

Foto: Pexels.com

Ministerul Educației e de acord cu dublarea alocației forfetare pentru transportul elevilor, dacă aceasta nu acoperă abonamentul

Ministerul Educației dorește să adopte amendamentele propuse de către Consiliul Național al Elevilor, ce vizează dublarea sumelor prevăzute pentru decontarea transportului în funcție de distanțele parcurse de elevii navetiști și dublarea alocației forfetare în cazul în care aceasta nu acoperă abonamentul, a anunțat, joi dimineață, ministrul Sorin Cîmpeanu, în cadrul consultării online pe tema proiectului de ordonanță de urgență pregătit pe această temă.

Discuțiile de joi au loc în condițiile în care proiectul de OUG referitor la alocația forfetară pentru transportul elevilor urma să fie discutat în Comisia de Dialog Social luni, dar acest punct a fost eliminat, atunci, de pe ordinea de zi. Consiliul Elevilor anunțase că urma să prezinte abonamente primite de la mai mulți elevi, care să dovedească problele existente.

În formula în care fusese pus în dezbatere publică, proiectul de OUG prevede că pentru facilitățile de transport acordate elevilor se acordă o sumă forfetară lunară de 50 de lei/lună pentru distanța de 3 km, ce poate fi suplimentată cu 5 lei/lună pentru fiecare kilometru în plus. Iar în cazul în care costul transportului e mai mare, suma poate fi majorată cu până la 50%.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter