G4Media.ro

Ministerul Educației cere peste 3 miliarde de lei din Fondul de rezervă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul Educației cere peste 3 miliarde de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru a putea plăti salariile profesorilor și bursele elevilor și studenților pe noiembrie

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de peste 3 miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară, la dispoziția Guvernului. Banii sunt necesari pentru plata salariilor profesorilor din mediul preuniversitar și universitar și pentru plata burselor elevilor și studenților pe luna noiembrie, scrie Edupedu.ro.

De remarcat, este a doua oară când Ministerul Educației cere bani Guvernului din Fondul de Rezervă ca să plătească profesorii și bursele. Peste 2 miliarde de lei a cerut și pentru salariile profesorilor pentru luna octombrie și bursele elevilor și studenților pe două luni.

În decembrie anul trecut, Ligia Deca, accepta cel mai mic buget din istoria recentă a României alocat Educației: Bugetul acesta este „acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor”.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. N-aveti bani sa platiti repetentii, nu-i asa?

  2. Luați de la Min. Dezvoltării!