G4Media.ro

Ministerul de Externe a cerut autorităților britanice și Poliției metropolitane să ia…

Ministerul de Externe a cerut autorităților britanice și Poliției metropolitane să ia măsuri după ce două firme românești din nordul Londrei au primit scrisori anonime cu conținut xenofob

Ministerul de Externe a cerut autorităților britanice și Poliției metropolitane să ia măsuri după ce două firme românești din nordul Londrei au primit scrisori anonime cu conținut xenofob în limba engleză.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Londra, a semnalat deja această situație Ministerului britanic de externe și conducerii poliției metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste incidente și de a lua măsurile care se impun pentru a preveni și sancționa orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetățenilor români prezenți în Marea Britanie”, precizează MAE.

De asemenea, cazul a fost adus și la cunoștința Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie, având în vedere importanța pe care Uniunea Europeană o acordă principiului nediscriminării și protejării drepturilor cetățenilor europeni.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm orice formă de manifestare xenofobă și discriminatorie și, în egală măsură, încurajează cetățenii români care s-ar putea regăsi în astfel de situații sau care au cunoștință de astfel de situații să informeze atât Ambasada României la Londra, cât și autoritățile britanice competente, pentru a putea fi luate măsurile care se impun.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că acest incident nu este reprezentativ pentru atitudinea societății britanice față de cetățenii români care locuiesc și lucrează în Marea Britanie, comunitatea românească din Regatul Unit fiind bine integrată în societatea britanică și apreciată pentru contribuția activă la dezvoltarea economiei și societății britanice.

Citește integral Două firme românești din Londra, ținta unor insulte xenofobe: Plecați acasă! Luați-vă escrocii și țiganii cu voi!

Sursa foto: Facebook Ambasada României în Marea Britanie

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa nu ne mai amagim, daca Romania si Bulgaria nu erau admise in UE, Brexitul nu ar fi avut loc niciodata.

  2. Si inca ceva.
    Marea Britanie s-ar fi opuns aderarii Romaniei pana in panzele albe, daca guvernul sau de atunci condus de laburistul Tony Blair, nu ar fi pus botul la spaga oferita de Adrian Nastase cu care a impartit cam 150 milioane de euroi, bani platiti de poporul roman pentru 2 corvete scoase de la fier vechi.
    Cine-si mai aminteste, regimul Basescu a inceput o ancheta in acest sens, ancheta oprita de urgenta chia de onorata UE prin organismele sale.
    MUE UE-organizatia hotilor fara frontiere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.