G4Media.ro

Ministerul Culturii: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, în perioada următoare.…

Ministerul Culturii: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, în perioada următoare. La evenimente vor avea acces persoanele cu certificat de vaccinare

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat, joi, că, în perioada următoare, nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, optându-se pentru varianta ca la evenimente  să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital Covid-19, care să ateste vaccinare, testare sau imunizare naturală.

„Cred că, mai degrabă, peste o anumită incidenţă, CNSU va stabili această cifră, având în vedere politica dusă până acum de actualul Guvern, se va opta pentru evenimente la care să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital, care înseamnă vaccinat, testat sau imunizat natural”, a spus Gheorghiu, la Naţional TV, citat de Agerpres.

Bogdan Gheorghiu a precizat că accesul la spectacole va fi permis şi atunci când incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este peste 3 la mie cu respectarea condiţiilor stabilite.

„La ora la care vorbim noi, încă nu a avut loc şedinţa CNSU în care am înţeles că vor fi astfel de măsuri în zona HORECA, din informaţiile pe care le am eu. Cu siguranţă, Ministerul Culturii va cere să fie aceleaşi reguli şi pentru cultură. Din ce ştiu eu, vorbim de evenimente sportive şi nunţi, botezuri, adică unde incidenţa este peste 3 la mie, cred că acolo va fi cifra – acolo este şi acum – să fie permisă realizarea doar cu accesul celor care au dovada (vaccinului, trecerii prin boală – n.r.) ori a testării în ultimele ore. Este firesc, dacă se va întâmpla acest lucru pentru sport şi pentru HORECA, să se întâmple şi pentru cultură. Şi dacă nu se va întâmpla de prima dată, vom face demersuri pentru că nu ar fi normal”, a explicat ministrul Gheorghiu.

El a respins acuzaţia de „discriminare” în ceea ce priveşte accesul la spectacole pe baza certificatului digital.

„Unii ar putea spune. Dar asta ar putea spune şi cei vaccinaţi sau care se testează constant că se simt discriminaţi că activitatea e complet închisă doar pentru că alţii nu acceptă aceeaşi filosofie ca a lor, respectiv filosofia legată de a fi sau nu bine să te vaccinezi. Nu ştiu, care e discriminatul aici? Că, să ştiţi, e o întrebare pe care şi-o pune multă lume”, a completat Bogdan Gheorghiu.

Foto: Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii. Sursa: Inquam Photos / Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Discriminat sunt eu care nu am acces la spital din cauza unor sosocati!
  Dreptul sosocatului incarca dreptul meu si trebuie exterminati ca niste gandaci!

 2. Cu vaccin sau fără, studiile spun ca poți primi și da boala mai departe, asa ca problemele sunt în alta parte și cu un alt interes, decât cel medical

  • Bravo, primul tău comentariu pertinent !
   În spitale vaccinul nu mai e luat în considerare, toți pacienții se testează PCR de la începutul acestei săptămâni. O dovadă de netăgăduit că guvernul știe că vaccinul nu prea mai funcționează, dar insistă cu certificatul de vaccinare !

  • Da, i-a furat cineva numele. Mai nou cel real posteaza cu un emoticon.

  • Tu un mic sosoc mediocru, nu ai procesat si partea aia in care doar sosocatii sunt internati si crapa prin spitale? Vaccinatii au forma usoara si sunt trimisi acasa cu reteta.
   Iti trebuie mai multa inteligenta sa ma copiezi pe mine, dar nu imi fac probleme ca nu ai de unde. 🤣🤣🤣

 3. Eu azi am vrut să intru în două filiale ale Bibliotecii Metropolitane: una cică e in inventar BigTime(o lună, după ce-a fost închisă toata vara pentru concediu si alte motive inventate), cealaltă, spre care m-a trimis aia cu inventarul, era în dezinsecție 3 zile(vrajeala, nu era nicio mișcare care să arate că cineva se ocupă cu ceva pe-acolo). Am întrebat pe un portar din zonă daca a vazut vreo miscare ceva și mi-a spus că și săptămână trecută era tot in „dezinsecție”, :)))) :(((((, dar el n-a văzut pe nimeni. Cred că săptămâna viitoare intră și asta în inventar . Bucuresti 2021.

 4. Deci vor fi închise publicului cititor. Că waxerii nu prea pricep ei ce citesc. Altfel ar fi priceput ce scrie pe flacoane: „WAXX EXPERIMENTAL”!!!