G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării, despre exploziile de la baza militară din Crimeea:…

Sursa foto: Planet Labs

Ministerul britanic al Apărării, despre exploziile de la baza militară din Crimeea: Capacitatea aviației navale a flotei ruse este acum semnificativ degradată. Fumul s-a produs din cauza detonării a până la patru depozite de muniție

Ministerul britanic al Apărării a afirmat că fumul gros al exploziilor de la aerodromul militar Saky, operat de Rusia în vestul Crimeei, de la începutul săptămânii, s-au produs „aproape sigur” din cauza detonării a până la patru depozite de muniție neacoperite, deși cauza inițială a exploziilor rămâne neclară.

Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și trei avioane multirol Su-30 flanker H au fost „aproape sigur” distruse sau grav avariate în explozii, potrivit serviciilor de informații britanice.

Zona centrală de dispersie a aerodromului Saky a suferit pagube serioase, dar aerodromul rămâne probabil în stare de funcționare, a adăugat raportul.

Pierderea a opt avioane de luptă reprezintă o proporție minoră din întreaga flotă de avioane pe care Rusia o are la dispoziție pentru a sprijini războiul. Cu toate acestea, Saky a fost folosit în principal ca bază pentru avioanele flotei marinei ruse din Marea Neagră.

Capacitatea aviației navale a flotei este acum semnificativ degradată, iar incidentul va determina probabil armata rusă să își revizuiască percepția asupra amenințării, au declarat oficialii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...