G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării, despre exploziile de la baza militară din Crimeea:…

Sursa foto: Planet Labs

Ministerul britanic al Apărării, despre exploziile de la baza militară din Crimeea: Capacitatea aviației navale a flotei ruse este acum semnificativ degradată. Fumul s-a produs din cauza detonării a până la patru depozite de muniție

Ministerul britanic al Apărării a afirmat că fumul gros al exploziilor de la aerodromul militar Saky, operat de Rusia în vestul Crimeei, de la începutul săptămânii, s-au produs „aproape sigur” din cauza detonării a până la patru depozite de muniție neacoperite, deși cauza inițială a exploziilor rămâne neclară.

Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și trei avioane multirol Su-30 flanker H au fost „aproape sigur” distruse sau grav avariate în explozii, potrivit serviciilor de informații britanice.

Zona centrală de dispersie a aerodromului Saky a suferit pagube serioase, dar aerodromul rămâne probabil în stare de funcționare, a adăugat raportul.

Pierderea a opt avioane de luptă reprezintă o proporție minoră din întreaga flotă de avioane pe care Rusia o are la dispoziție pentru a sprijini războiul. Cu toate acestea, Saky a fost folosit în principal ca bază pentru avioanele flotei marinei ruse din Marea Neagră.

Capacitatea aviației navale a flotei este acum semnificativ degradată, iar incidentul va determina probabil armata rusă să își revizuiască percepția asupra amenințării, au declarat oficialii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter