G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Buruienile și arbuștii lăsați să crească de când…

Sursa foto: ANATOLII STEPANOV / AFP

Ministerul britanic al Apărării: Buruienile și arbuștii lăsați să crească de când a început războiul cauzează progresul lent al forțelor ucrainene

Buruienile și arbuștii lăsați să crească de când a început războiul sunt probabil unul dintre factorii care contribuie la progresul lent al trupelor ucrainene, potrivit Ministerului britanic al Apărării, relatează Sky News.

În actualizarea sa zilnică, ministerul a declarat: „Subarboretul care a reînceput să crească pe câmpurile de luptă din sudul Ucrainei este probabil unul dintre factorii care contribuie la progresul în general lent al luptelor din zonă.

Terenurile predominant arabile din zona de luptă au fost lăsate în paragină timp de 18 luni, iar revenirea buruienilor și a arbuștilor s-a accelerat în condițiile de vară caldă și umedă.

Acoperirea suplimentară ajută la camuflarea pozițiilor defensive rusești și face ca câmpurile de mine defensive să fie mai greu de curățat.

Deși subarboretul poate oferi, de asemenea, acoperire pentru mici atacuri de infanterie furtive, efectul net a fost acela de a îngreuna avansurile ambelor părți”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...