G4Media.ro

Ministerul Apărării: 250 de militari francezi şi luxemburghezi din Grupul de Luptă…

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Apărării

Ministerul Apărării: 250 de militari francezi şi luxemburghezi din Grupul de Luptă NATO din România – la un exercițiu în poligoul Babadag în perioada 14 – 18 august

Aproximativ 250 de militari francezi şi luxemburghezi şi 65 de mijloace tehnice din Grupul de Luptă al NATO în România vor participa, în perioada 14 – 18 august, la exerciţiul DEPLOYEX în poligonul Babadag, a informat, vineri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Deplasarea trupelor şi a mijloacelor tehnice va avea loc luni, iar scopul organizării DEPLOYEX este acela de a exersa dislocarea rapidă a trupelor şi tehnicii Grupului de Luptă, a precizat sursa citată.

De asemenea, acest exerciţiu contribuie la îmbunătăţirea nivelului de interoperabilitate a forţelor din cadrul Grupului de Luptă NATO, fiind o continuare a secvenţelor de instruire desfăşurate anterior la Cincu.

Grupul de Luptă NATO contribuie la creşterea cooperării militare a României cu ţările participante – Franţa, Ţările de Jos şi Belgia (prin rotaţie), precum şi cu Luxemburg şi, implicit, la consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe Flancul estic, se arată într-un comunicat al MApN.

Cooperarea cu partenerii strategici şi existenţa pe teritoriul naţional a unor structuri de luptă relevante contribuie la creşterea capacităţii de apărare şi descurajare în contextul războiului din Ucraina şi a crizei din regiunea Mării Negre, a adăugat ministerul.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...