G4Media.ro

Ministerul Apărării: 1500 de militari și specialiști și 100 de mijloace tehnice,…

Ministerul Apărării: 1500 de militari și specialiști și 100 de mijloace tehnice, la parada de Ziua Națională

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa, miercuri, începând cu ora 11,00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, informează un comunicat al MApN.

În funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave.

În zona Arcului de Triumf va fi organizată o expoziţie de tehnică militară, care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14,00.

Tot în Bucureşti, începând cu ora 9,00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19,00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 15,00, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată de ceremonia militară, în zona bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte aproximativ 550 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Ceremoniile militare din cele două oraşe vor putea fi urmărite şi online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale (https://www.facebook.com/mapn.ro/).

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal şi tehnică, precum şi de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori. De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Miercuri şi joi, MApN organizează un maraton de vaccinare, acţiune menită să sprijine efortul naţional privind combaterea COVID-19. Maratonul se va desfăşura în centrele de vaccinare din cadrul a şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2.

Sursa Foto: Alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Genial – sa aveți grija sa colcăie Covidul printre voi si apoi sa-l duceți acasă la părinti si bunici, cadou de sărbători.
  O tara condusa de prosti….

 2. sa vezi cum se inghesuie USListii la parada

 3. iohanis si arafat au dezbinat poporul mai rau ca niciodata.
  Interdictiile sunt mai rau ca pe vremea comunistilor.
  Viata oamenilor de rand e mai grea ca niciodata.
  Iar iohanis, arafat si ciuca, troneaza fuduli peste toate cele mai sus aratate.
  Sa le fie rusine@

  • @DINTOTDEAUNA VOTANT USL ca un adevarat PSDist ai vorbit
   – dezbinarea vaccinisti / anti vaccinisti, nu ei au facut-o ci sosoaca si aur au facut-o
   – total gresite informatiile despre interdictii, si sa-ti mai spun si tie aurarule, pe timpul comunistilor nu puteai sa arati lumii cat esti de p.. rost ,acum poti si o faci
   – viata oamnilor nu e mai grea ca niciodata, a unora da, dar a fost si atunci la fel de grea a unora
   – iohanis , arafat si ciuca troneaza fuduli ajutati de PSD
   DA sa le fie rusine!!!

 4. Izmenarul pregateste defilarea.

 5. presedintele nu mai seamana cu cel din campania electorala, prin actiunile recente pare ca face ce i se comandă, parlamentul o adunatura de smecheri care par a fi impotriva celor ce i-au votat. Cu asa tribuna oficiala parada nu mai are nimic falnic. ORI SE SCHIMBA TRIBUNA OFICIALA, ORI RENUNTAM PENTRU O VREME LA PARADA

  • Parada militara este despre cei care defileaza si despre Romania si poporul ei, nu despre cei din tribuna oficiala care sunt vremelnic acolo.

 6. O să îl urce pe ţeava de la tun pe peluzarul Simion Copilul de Aur in uniformă de tifos-ultras agitând de steag şi o să defileze cu el prin oraş, să vadă norodul ce e aia naţionalism!

  Iar la expoziţie o să expună şo cel mai mare porc din Rrumânistan, o scroafă de 500 de kile, care grohăie non-stop prin pieţe şi pe la uşile spitalelor că nu îi place masca pe rât.

  În rest… cam atât, că nu avem cu ce altceva să ne mândrim… Superman probabil e deja beat cui de sâmbătă, iar Klaun Iohannus se grăbeşte la un golf mic…

 7. Valul 5 bate la ușă iar lor le arde de parade și paranghelii în loc sa închidă activitățile non importante. Ok cred ca este ziua națională dar totuși suntem în pandemie , și se putea amână asa ceva see făcea și o economie destul de importantă la buget. Ce sa cred ca ăștia în afara de vaccinuri nu au alte metode de lupta împotriva pandemiei. Am crezut ca Rafila vine cu o gândire altfel dar toți o apa și un pământ. Slugile oms