G4Media.ro

Mini-centrale mobile în București pentru încălzirea apei calde care vine prea rece…

Foto: G4Media

Mini-centrale mobile în București pentru încălzirea apei calde care vine prea rece de la Termoenergetica

Primăria Sectorului 2 a decis să închirieze instalații mobile cu ajutorul cărora va putea reîncălzi agentul termic (apa caldă) livrat de Termoenergetica sub parametri, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local. Mai exact, este vorba despre cazane, adăpostite în containere, care ar urma să fie amplasate în primă fază lângă șase puncte termice cunoscute ca fiind problematice.

Instalațiile vor funcționa pe gaz și vor fi închiriate pe o perioadă de un an. Deocamdată nu se cunosc costurile.

„Am avut o discuție cu toți cei implicați de la Termoenergetica și a rămas că în acest protocol pe care îl vom formaliza astăzi, gazul va veni de la Termoenergetica. Trebuie să fim sinceri acum și spunem că închirierea acestor cazane este un cost suplimenatar plătit din bugetul Primăriei Sectorului 2. Deci sunt niște bani din taxe care se duc pe închirierea acestor cazane și pentru mentenanța lor. Pe de altă parte, nici nu putem să stăm impasibili și să așteptăm până se vor rezolva aceste probleme și să lăsăm oamenii în frig”, a declarat Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu pentru TVR.

Deși admit că agentul termic este livrat sub parametri în Sectorul 2, consilierii din opoziție i-au reproșat primarului că aceste instalații ar putea polua puternic mediul și că cetățenii ar plăti de două ori agentul termic.

„Cetățenii Sectorului 2 vor plăti de două ori. O dată către primărie prin aceste taxe și impozite, și o dată către agentul termic (Termoenergetica -n.r.)”, este de părere Paula Pasciuc, consilier local PSD.

În sezonul rece, în Sectorul 2 sunt cele mai multe apartamente care rămân fără căldură și apă caldă. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că pe raza acestuia nu există nici o centrală termică (CET), iar apa caldă care vine de la CET Sud, de la o distanță de aproximativ 8 km, din cauza avariilor constante, ajunge sub parametrii de temperatură.

Cel mai probabil, proiectul va fi implementat abia în sezonul rece al anului viitor.

O astfel de instalație a fost montată deja în proximitatea unui punct termic din zona Aviației, Sectorul 1. Potrivit bucurestifm.ro, nu există date tehnice despre acest generator. Mai mult decât atât, la interpelările consilierilor locali cu privire la actele care stau la baza funcționării generatorului instalat, edilul Clotilde Armand declara că nu există un „contract financiar” cu Compania Municipală Termoenergetica, deoarece programul este unul pilot. (Foto: G4Media)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Are consiliera psd si vreo propunere de rezolvare a situatiei sau doar ‘da la gioale’ cum ne-am obisnuit?

  2. Sistemele instalate de PS1 in Aviatiei nu fusesera puse in functiune pana pe 8 decembrie. Care este situatia curenta?

  3. Terminați cu aberațiile, lăsați oamenii să-și monteze centrale de apartament! Auzi la ei, încălzesc apa calda…

    • Nu e frig sub plapumă, e doar aer poluat rece