G4Media.ro

Mina de uraniu de la Crucea va fi închisă pentru că nu…

Mina de uraniu de la Crucea va fi închisă pentru că nu mai există zăcământ, anunță ministrul Energiei, Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că mina de uraniu de la Crucea va fi închisă pentru că nu mai există zăcământ. El a  menţionat că va exista un pachet social prin care vor fi plătite salarii compensatorii pentru minerii disponibilizați.

„Referitor la Mina de la Crucea. Da, Mina de la Crucea va fi închisă pentru că nu mai există zăcământ acolo, dar evident că minerii de acolo vor lucra la închidere. Pentru asta avem Ordonanţa 69 care intră joi în Guvern cu pachet social, un pachet social prin care plătim salarii compensatorii pentru cei care se disponibilizează şi le suportăm de la buget – pentru uraniu şi pentru Hunedoara – şi venituri de completare mergându-le vechimea în acelaşi timp, între 24 şi 48 de luni”, a spus Virgil Popescu, la „Ora Guvernului”.

Ministrul Energiei a precizat că va fi redeschisă mina de la Tulgheş-Grinţieş, o altă mină de uraniu.

„Feldioara, dacă vorbim de Feldioara – este antecontract de vânzare-cumpărare către Nuclearelectrica. Va trece la Nuclearelectrica şi acolo se va procesa octoxidul de uraniu pentru producerea dioxidului. Deci va fi circuit integrat nuclear în România, în interiorul Nuclearelectrica – şi vom deschide mina de la Tulgheş-Grinţieş tocmai pentru a avea minereu de uraniu în România că avem nevoie. Vrem să construim 3 şi 4 şi atunci e normal să avem în interiorul ţării totul nuclear”, a mai spus Virgil Popescu, conform Agerpres.

Sursa foto: stirisuceava.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ăsta alt decrețel instruit bine în perioada comunistă, care a intrat în democrația postdecembristă ca fost șoim, pionier, UTC ist și membru PCR, cu diplomă de la academia națională de informații 🤣

 2. # toti NON kondensatorii

  Mai tineti minte cum la Istorie am invatat de perioada fanariota ?

  Acum suntem iar intr o epoca similara.

  Nu mai avem voie sa avem Domn(itor) pamantean (pt. # kondensatori = ROMAN get beget).

  Cuza a vrut sa faca multe, dar nu a fost lasat de PNL din mostruoasa coalitie – cei care au adus un print pribeag / scapatat.

  De aceea Dragnea a fost condamnat politi,

  Plavanul din deal a obtinut un imobil cu acte false si n are nici o jena sa ne rada in fata.

  Col. Dogaru a spus adevarul: pana cand UeSS nu se va destrama (ca orice alt Imperiu) ideea de ROMANIE ca stat UNITAR / INDEPENDENT va trebui sa dainuie in inimile si mintile patriotilor, asa cum e in Fahrenheit 451.

  Avem atatea resurse, dar traim ca in Africa.

  Aduceti- va aminte ce iures a fost cu legea off shore.

  ROMANIA a fost tradata de toti politicienii de ‘varf’, dar mai ales de ofiterii de informatii care au jurat stramb ca apara Romania si Constitutia.de inamicii interni si externi.

 3. Hai mah, vinde și Hidro și Nuclear electrica, că ne deranjează, dă-le dreaq.

 4. Vă dați cu părerea rusnecilor…. X-link și Biggus Dickus…. ce le știți voi pe toate… Stați jos aveți 1 mic… câștigat prin propaganda… iieeeftină!