G4Media.ro

Mike Pence, vicepreşedinte în mandatul lui Donald Trump, nu îl va susţine…

Sursa foto: Facebook

Mike Pence, vicepreşedinte în mandatul lui Donald Trump, nu îl va susţine pe acesta la alegerile prezidenţiale

Mike Pence, vicepreşedinte în mandatul lui Donald Trump, a anunţat vineri că nu îl va susţine pe miliardarul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, din noiembrie, informează AFP, transmite News.ro.

„Nu vă va surprinde, dar nu îl voi susţine pe Donald Trump anul acesta”, a declarat el într-un interviu acordat Fox News.

Creştin evanghelic şi adversar înverşunat al avortului, Mike Pence l-a ajutat pe Donald Trump să se impună în rândul dreptei religioase. După ani de loialitate neclintită, el şi-a schimbat tonul după asaltul asupra Capitoliului, care a zguduit democraţia americană la 6 ianuarie 2021.

În acea zi, în calitate de vicepreşedinte, Mike Pence conducea sesiunea Congresului în care aleşii urmau să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020. Deşi rolul său era pur ceremonial, Donald Trump insistase ca el să refuze să valideze alegerea democratului.

Fostul guvernator al statului Indiana nu s-a conformat, ceea ce i-a atras o mare duşmănie din partea susţinătorilor miliardarului. Unii dintre ei au intrat cu forţa în Capitoliu şi au cerut ca Mike Pence să fie „spânzurat”.

De atunci, el a declarat că vorbele preşedintelui au fost „iresponsabile” şi că l-au „pus în pericol”. În iunie 2023, Mike Pence a candidat împotriva lui Trump în alegerile primare republicane. Dar a fost nevoit să renunţe, chiar înainte de primele sondaje, din cauza lipsei de susţinere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Hai nea Maic, nu mai fii suparat.
    In urmatorul mandat al fostului şăf sigur nu vei fi spanzurat.
    Sanse mai mari sa cazi de la fereastra sau sa iti cauzeze ceva din cafea, ca americanii nu prea beau ceai.