G4Media.ro

Mii de oameni au rămas fără lumină în urma vijeliilor / În…

sursa foto: Unsplash/ Raychel Sanner

Mii de oameni au rămas fără lumină în urma vijeliilor / În Harghita a fost emis mesaj RO-Alert

Pompierii de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale mai multor judeţe au intervenit, în ultimele ore, pentru degajarea mai multor arbori doborâţi de furtună. În Harghita mii de gospodării au rămas fără electricitate din cauza avariilor produse de vijelie pe reţeaua de alimentare. La Satu Mare, copaci au fost doborâţi pe mai multe străzi, transmite News.ro.

În judeţul Harghita, populaţia a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT cu privire la furtună. În cinci localităţi din judeţ, mii de gospodării au rămas nealimentate cu energie electrică din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare. În localităţile Ditrău şi Jolotca, 2547 de utilizatori nu au curent electric după ce furtuna a afectat 26 de posturi de transformare.

Alţi 532 de utilizatori, din localităţile Borzont, Ciumani şi Beta, nu au curent electric din cauza avariilor provocate de vânt şi ploaie. Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Tot în Harghita, în municipiul Topliţa un copac a căzut peste un autoturism, vântul a rupt fire electrice care au căzut de pe un stâlp, iar doi arbori au căzut pe DN 13 B, între localităţile Borzont si Praid, darc şi pe DN 12 C, la Lacu Roşu.

De asemenea, pompierii voluntari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un cuib de barză de pe stâlp de electricitate, în localitatea Joseni.

În Satu Mare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 01:30 – 02:40, pompieiri au acţionat pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe strada Prahova şi strada Vasile Lucaciu din municipiul Satu Mare, pentru degajarea unui copac doborât de vânt, pe carosabil, în localitatea Turulung Vii, pentru îndepărtarea unui cablu electric căzut pe carosabil, pe strada Lazăr Gavril, municipiul Satu Mare şi pentru evacuarea apei din pasajul d epe Bulevardul Octavian Goga, în municipiul Satu Mare

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative în localităţile: Valea Vinului, Certeze, Oraşu Nou. În urma evenimentelor nu s-au înregistrat victime.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...