G4Media.ro

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Belgrad, cerând autorităţilor să ia…

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Belgrad, cerând autorităţilor să ia măsuri împotriva poluării industriale

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Belgrad, blocând traficul în faţa Parlamentului sârb, pentru a protesta faţă de lipsa de acţiune a guvernului împotriva poluării apelor, pământului şi aerului, de către industrii precum sectorul minier, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Protestatarii, care au venit la Belgrad din toată Serbia, au purtat banere inscripţionate cu ”Tăiaţi corupţia şi criminalitatea, nu pădurile” şi ”Tinerii pleacă pentru că nu pot respira”.

În ultimii ani, Serbia a început să-şi vândă resursele miniere companiilor străine, în pofida opoziţiei populaţiei, care a avertizat că exploatarea mai mare a minereului ar putea agrava poluarea.

Fosta republică iugoslavă, care în anii 1990 a trecut printr-un deceniu de războaie şi criză economică, nu a avut resurse să combată poluarea.

În timp ce încearcă să adere la Uniunea Europeană, Serbia va avea nevoie de investiţii de miliarde de euro pentru a îndeplini standardele de mediu ale blocului comunitar.

Aleksandar Jovanovici, unul dintre liderii protestului, a spus mulţimii că investitorii sunt cu toţii bineveniţi în ţară, dar a adăugat: ”Dar nu ne puteţi otrăvi copiii”.

Un protestatar care a venit la Belgrad din oraşul Jagodina, aflat la 140 de kilometri de capitală, a spus la rândul său că ”nimănui dintre cei aflaţi la putere nu le pasă de nimic altceva decât de bani, nu le pasă de ecologie”.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bravo lor. Asa ar trebui sa se intample si in Romania sufocata de gunoaie arse si poluare masiva.

  2. Soluția e simplă: importă politicieni din România să-i reformeze și toată industria e la pământ, garantat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.