G4Media.ro

Mii de locuitori din Sydney, evacuaţi din cauza pericolului de inundații /…

Sursa Foto: Twitter

Mii de locuitori din Sydney, evacuaţi din cauza pericolului de inundații / Zonele din jurul oraşului Sydney au înregistrat deja de patru ori mai multe precipitaţii decât în ​​mod normal în luna iulie

Autorităţile au ordonat locuitorilor din Sydney să-şi părăsească locuinţele din cauza vremii periculoase, care se aşteaptă să continue până marţi, a informat, duminică, postul australian ABC, citat de lalibre.be.

Regiunea este lovită de ploi abundente. Pe alocuri au căzut peste 200 de milimetri de precipitaţii, cu vârfuri de până la 350 de milimetri.

Potrivit diverselor mass-media australiene, zonele din jurul oraşului Sydney au înregistrat deja de patru ori mai multe precipitaţii decât în ​​mod normal în luna iulie.

Serviciile de urgenţă de stat din New South Wales au emis ordine de evacuare pentru mai multe zone joase la sud-vest de Sydney.

Ministrul serviciilor de urgenţă din NSW, Steph Cooke, vorbeşte despre o situaţie care pune viaţa în pericol. „Acum ne confruntăm cu pericole pe mai multe fronturi: inundaţii fulgerătoare, izbucnirea râurilor şi eroziunea de coastă”, a spus ea.

„Dacă ştiţi că toată comunitatea dumneavoastră locală este predispusă la inundaţii, fiţi pregătit să evacuaţi în orice moment”.

Serviciile de urgenţă au trebuit să răspundă la peste 1.400 de apeluri în 24 de ore. Au fost efectuate douăzeci şi nouă de operaţiuni de salvare. Regiunea fusese deja afectată de inundaţiile din martie. Serviciile meteorologice avertizează că apa ar putea atinge niveluri la fel de ridicate de această dată. (Sursa: News.ro)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter