G4Media.ro

Mii de israelieni manifestează la Tel Aviv pentru revenirea ostaticilor din Fâşia…

Captura Twitter

Mii de israelieni manifestează la Tel Aviv pentru revenirea ostaticilor din Fâşia Gaza / Armata israeliană a declarat vineri că a recuperat cadavrele a trei ostatici

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă seara la Tel Aviv pentru a cere o acţiune urgentă a guvernului cu scopul a obţine eliberarea ostaticilor reţinuţi în Fâşia Gaza, după ce armata a recuperat corpurile a trei persoane răpite de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, transmite Agerpres, care citează AFP.

Manifestanţii au păstrat un minut de reculegere în Piaţa Ostaticilor din Tel Aviv, în semn de omagiu adus ostaticilor decedaţi, potrivit unui corespondent al AFP.

Armata israeliană a declarat vineri că forţele sale au recuperat cadavrele a trei ostatici, Hanan Yablonka, Michel Nisenbaum şi Orión Hernández Radoux, în timpul unei operaţiuni efectuate la Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza.

„În câteva ore, îmi voi îngropa fratele de 42 de ani (…) Mă temeam de acest moment”, a declarat în cursul adunării Avivit, sora lui Hanan Yablonka.

„Frate, îţi promit că voi continua să ţip (…), să lupt şi să fac tot ce îmi stă în putere pentru a mă asigura că toţi ostaticii se întorc acasă teferi şi nevătămaţi”, a adăugat ea. „Trebuie să-i scoatem din acest iad acum”, a insistat Avivit.

Corpurile altor patru ostatici decedaţi, Ron Benjamin, Yitzhak Gelerenter, Shani Louk şi Amit Buskila, au mai fost recuperate săptămâna trecută în Fâşia Gaza.

O altă manifestaţie pentru a cere alegeri anticipate şi demisia premierului Benjamin Netanyahu a avut loc, de asemenea, sâmbătă seara la Tel Aviv.

Războiul din Fâşia Gaza a început la 7 octombrie, în urma unui atac pe teritoriul israelian al unor comandouri Hamas infiltrate din Fâşia Gaza, soldat cu peste 1.170 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe cifre oficiale israeliene.

În acea zi, 252 de persoane au fost luate ostatice pe teritoriul palestinian. După un armistiţiu în noiembrie care a dus la eliberarea a aproximativ o sută dintre ele, 121 de ostatici sunt încă reţinuţi în Gaza, dintre care 37 au murit, potrivit armatei.

Ca răspuns, armata israeliană a lansat o ofensivă devastatoare în teritoriul palestinian, care a făcut cel puţin 35.903 morţi, în principal civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii al guvernării Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează