G4Media.ro

Mihnea Blidariu (Lună Amară) despre Gheboasă: Poate încerci să ai mai mult…

Foto: Gheboasa / Facebook

Mihnea Blidariu (Lună Amară) despre Gheboasă: Poate încerci să ai mai mult respect pentru femei, în general, pentru cele din etnia ta în primul rând, că sunt discriminate destul

Mihnea Blidariu, solistul trupei clujene Luna Amară, a criticat miercuri mesajele din cântecele traperului Gheboasă, dar și organizarea de la festivalul Untold,

Într-un mesaj pe o rețea socială, el s-a referit la mesajele despre femei lansate de traper: ”băiețaș, acu, că ți-a pus dumniezo mâna-n cap cu scandalul ăsta, poate încerci să-ți amintești că dintr-o „p**dă de țigancă” ai ieșit și tu și poate încerci să ai mai mult respect pentru femei, în general, pentru cele din etnia ta în primul rând; că sunt discriminate destul, nu crezi?… Nu te poate amenda nimeni pentru că îți spui cum vrei să-ți spui, rrom sau țigan, dar în ceea ce privește sexismul, aici tu ești problema”.

”Îmi este milă de adolescentele din primele rânduri care urlau versurile alea. Îmi e milă pentru femeile care vor deveni, nu profesional – pentru că stânga românească de canapea ne-a dovedit că poți fi și femeie de carieră, și să dai din buci pe Romeo Fantastik – ci în relație cu bărbații întâlniți, relație în care vor accepta cu ușurință abuzul verbal normalizat acum prin aceste piese. Lipsa de educație, lipsa educației sexuale, o societate patriarhală și misogină – astea sunt problema, nu Gheboasă”, a mai scris Blidariu pe o rețea socială.

Mihnea Blidariu a criticat și organizarea de la Untold, despre care a spus că ar fi ”la al doilea incident cu foc deschis și materiale pirotehnice, un festival care a pus în pericol viața participanților, un festival care ocupă, pentru profit privat, spațiul public, blochează artere de trafic, își bate joc de liniștea copiilor internați în Spitalul de Copii aflat la 200 m și de cea a locuitorilor din vecinătate, un festival (singurul din Cluj) pentru care se fac derogări de la legile locale. Untold e problema, nu Gheboasă”.

În ultimele zile au apărut numeroase discuții în spațiul public concertul lui Gheboasă la Untold. El a fost amendat de jandarmi pentru proferarea de injurii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Gheboasa în sus și-n jos dar stați cu ochii pe PNL PSD ca ne fac la buzunare.

  2. Fara suparare dar cred ca lumea a auzit mai mult de Gheboasa decat de Luna Amara tocmai din cauza versurilor.
    Nimic nu e schimbat. Imi amintesc in tineretea mea cand fredonau fetele „Vrei sa stii de ce nu vine acasa cu noptile” sau „muzica mea iti face femeia sa danseze”
    Ei vin cu tabu-uri, noi ii promovam.
    Aparent in ziua de azi asa trebuie sa te comporti ca sa reusesti in viata (vezi Colo).

  3. Mărturisesc că nu ascult ultimele ”minuni” ale lumii muziucale decât ce văd din știrile de la tv sau citesc pe aici. Dar, după umila mea părere, ”producțiile” acestea s-ar încadra mai mult la domeniul literatură decât la muzică. Și catalogate după criteriile literaturii, nu ale muzicii, care, vorba aia, e sublimă dar lipsește cu desăvârșire.