G4Media.ro

Mihail Barîşnikov: „Nu pedepsiţi artiştii şi atleţii ruşi pentru război” / Cere…

Mihail Barîşnikov: „Nu pedepsiţi artiştii şi atleţii ruşi pentru război” / Cere ca Daniil Medvedev să joace la Wimbledon

Mihail Barîşnikov, cel mai important balerin al anilor 1970 şi 1980, nu este în favoarea impunerii de sancţiuni aspre colegilor artişti sau vedetelor sportului, anunță News.ro

Luna aceasta, dirijorul Valeri Gherghiev şi soprana de operă Anna Netrebko s-au numărat printre cei care şi-au pierdut locuri de muncă prestigioase în vest din cauza legăturilor cu regimul lui Vladimir Putin.

„Un schimb deschis în domeniul artelor este întotdeauna un lucru bun”, a spus Barîşnikov. „Nu cred că este corect să punem greutatea deciziilor politice ale unei ţări pe spatele artiştilor sau al sportivilor, care pot avea membri vulnerabili ai familiei în ţara lor de origine. Pentru persoanele aflate în acele poziţii expuse, neutralitatea este o declaraţie puternică. Şi dacă vreţi să fiu exact, Daniil Medvedev ar trebui să joace la Wimbledon”.

Săptămâna trecută, ministrul britanic al Sportului, Nigel Huddleston, a declarat că guvernul va avea nevoie de asigurări că orice sportiv care intră în Marea Britanie „nu este susţinător ai lui Vladimir Putin”.

Barîşnikov a mai spus că se teme că Rusia va face în curând imposibil orice viitor posibil pentru tinerii săi. „În acest moment există un Rubicon pe care Rusia trebuie să îl traverseze. Fie va găsi o modalitate de a pune capăt acestui conflict şi de a trăi într-o societate globală deschisă, fie va fi împinsă înapoi fără nicio speranţă de redresare”, a spus el.

Barîşnikov, în vârstă de 74 de ani, născut în Riga, Letonia, a dezertat din URSS în Canada în 1974. El vrea ca oamenii să aibă o înţelegere mai bună a Rusiei. El s-a alăturat altor artişti importanţi care critică Kremlinul prin înfiinţarea „True Russia”, o campanie GoFundMe prin care se doreşte o mai bună înţelegere a culturii ruse şi prin care se strâng bani pentru a-i ajuta pe refugiaţi.

Campaniei i s-au alăturat scriitorul rus Boris Akunin şi economistul rus Serghei Guriev. Împreună au lansat un apel către alte persoane aflate în exil, argumentând că „nu au dreptul să rămână inactive”.

Vorbind din locuinţa sa de la New York, Barîşnikov a spus că fiecare rus celebru trebuie să facă acum o alegere. „Este decizia individuală a fiecărui artist dacă alege să vorbească sau nu. Din partea mea, îl voi cita pe sfinţia sa, Papa Francisc. ‘Războiul este o nebunie! Opreşte-te, te rog! Uită-te la această cruzime!’ Îmi este clar cui sunt adresate acele cuvinte. În termeni simpli, Rusia s-a întors deja pe vremea lui Stalin. Artele sunt pagube colaterale şi este imposibil să speculăm cum se va desfăşura asta”.

Sursa foto: baryshnikovproductions.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Sunt pedepsiti doar cei pro putin 🙂 nu toti.

 2. O sa il accepte numai daca vine cu un „Z”
  scris pe tricou

 3. E lasă, nu e ca și cum au primit un glonț în cap precum cei ce nu îl susțin pe putinica și sunt din Ucraina.

 4. Nici pe cei care dezinformeaza in mod public, zici tu? Nici pentru tacere?

  • Ii arde de joaca?

 5. Dar copiii aia morți, ascunși prin subsoluri, traumatizați pe viata ce vina au?

 6. Poporul rus este de vina pentru ca Putler este presedinte. Asta inseamna democratia, ca cei majoritari sa isi impuna ideile. Coclitul poate prinde rol in Totul despre S.E.X.

 7. Toti cetatenii rusiei, oriunde s-ar afla, trebuie sa simta razboiul provocat de tara lor, in Ucraina. Toti!
  Daca sunt tentati sa se simta nedreptatiti, sa incerce sa se gandeasca la mortii si refugiatii din Ucraina, cea INVADATA de rusia.

 8. Băi Barîșnikov, din cauza Putinelului vostru și a răzbului de cucerire și distruigere a unui popor întreg, ucrainenii nu pot participa în condiții normale la competițiile sportive și/sau manifestările culturale, așa că răbdați și voi, rusnacii, măcar parțial (pentru că nu o faceți de sub ploaia de rachete hypersonice).

 9. Marș f m m de dansator…

  • Din nou un comentariu mizerabil al aceluiasi individ Disclaimer.

  • Ce-i gurița? Te-a pălit dragostea de balet? Pai de ce nu execuți un lacul lebedelor in teatrele alea bombardate de soldatii denazificatori? Ba, rușii nu au loc in civilizatie

 10. Și la tenis, și la balet, și oriunde. Voi nu sunteți oameni, stați pe bara până învățați ce înseamnă civilizația!

 11. Sunt victime colaterale. Asta-i viata. Fiecare natiune trebuie sa-si asume mizeriile/lucrurile bune facute de autoritati. Punct. Toti trebuie sa sufere. Punct.

 12. Dar cu ce sunt mai presus artistii si sportivii ma rog, fata de doctori sau maturatori de strada? Toti isi au rolul lor in societate, si din pacate aceste sanctiuni afecteaza TOATE categoriile, asta e, l-ati sustinut orbeste pe Putin acum suferiti toti alaturi de conducatorul preaiubit.

 13. ba da exact asta trebuie facut. Toti rusii sa fie izolati. Ei sunt cancerul acestui glob. In Ukraina lupta rusi nu japonezi iar faptul ca nu ies in strada cu milioanele inseamna ca sustin tirania lui Putler

 14. Ar fi putut denunța războiul.
  Ar fi putut pomeni victimele civile
  Dar nu.
  El face apel la umanism in timp ce afișează doar ipocrizie.

 15. Decizia e una foarte corecta,Având în vedere că sportivii și artiștii Ucrainei nu pot să-și desfășoare activitățile sportive și artistice in țara lor, pentru că țara e invadata și bombardată de spurcații ăștia de comuniști.

 16. Spuneți-i asta lui Putler!
  ✌️

 17. Cumva artistii si sportivii sunt mai putin vinovati pt sustinerea lui Putin? Sa inteleg ca exact artistii si sportivii nu s-au prezentat la vot

 18. Daca sunteti cu adevarat artisti atunci aveti puterea sa il inspirati pe Putin ca sa plece ! Daca nu, nu !

 19. Nu-l impresionează copii nevinovați, civilii uciși de conaționalii lui, care sigur au în familie oameni de cultură, artiști, sportivi ? Nu l-a impresionat nici moartea balerinului de la teatrul din Kiev ? Ce fel de om trebuie să fii să ai o asemenea ieșire publică ?
  Cât de nesimțit trebuie să fii că să apari în public ca artist, ca sportiv știind că conaționalii tăi ucid copii nevinovați?

 20. Ceva ajutoare umanitare pentru Ucraina din partea ”artistilor si sportivilor” din Rusia ? Sau mai asiatam la o gramada organizata pe un stadion in rusia in care ”artistii si sportivii” rusi îi cântă ode lui crăcănel ?

 21. Au protestat impotriva razboiului? Nu.
  Si-au aratat sustinerea fata de victimele razboiului? Nu.
  Au incercat sa-si informeze poporul despre adevarul din Ucraina si ce face armata rusa acolo? Nu.
  Hai, siktir.

 22. Dar să nu uităm că și ei sunt ruși, și majoritatea probabil că l-a votat pe Putin, așa că nu merită să se facă excepție de la regulă!!!!